Ərzaqlar:14 ədəd paxlavalıq yuxa, 250 q kərə yağı
İçlik üçün:
1 st çəkilmiş fındıq, 2 st süd, yarım st irmik
Şərbət üçün:
2 st su, 2 st şəkər tozu
Hazırlanması:
Yağı əridirikSüd ilə irmiyi qarışdırıb ocağa qoyuruq. Qarışdıra-raqışdıra qatılaşanadək bişiririk. Qoyuruq soyuyurŞərbəti hazırlayırıq. Şəkər tozunu su ilə qarışdırıb ocağa qoyub qaynadırıqYuxaların birini götürüb yağlayırıq. İkinci yuxanı qoyub yenə yağlayırıq. Yuxanın bir tərəfinə içlikdən qoyuruq və çəkilmiş fındıq səpirikRulon formasında büküb qaba qoyuruq Bu şəkildə qalan yuxaları da hazırlayıb qaba yığırıqQalan yağı üstünə töküb yayırıq. Bıçaq ilə kəsirik180 dərəcə qızdırılmış sobada qızaranadək bişiririk.Ocaqdan çıxan paxlavanın üstünə şərbəti tökürükYaxşı olar ki, axşamdan hazırlayıb sabahı çay süfrəsinə verəsiniz.
Nuş olsun!