Ərzaqlar:
Xəmir üçün:
aparanadək un, təxminən – 3.5 st un
200 q yağ
200 q xama
1 paket qabartma tozu
üzünə 1 x.q şəkər kirşanı
İçlik:
2 st qoz ilə şəkər tozu qarışığı
Zövqə görə az vanil
Hazırlanması:
Yağı əridirik. Unun üstünə yağı, xamanı, qabartma tozunu əlavə edib yumşaq xəmir yoğururuq.
Xəmiri sellofana qoyub 2 saat soyuducuda saxlayırıq.
İçliyi hazirlamaq üçün maşından keçirilmiş qozu şəkər tozu və vanil ilə qarışdırırıq.
Xəmirdən qoz boyda kündə düzəldib uzunsov yayırıq.
Içlik qoyub bükürük.
Banan formasına salırıq.
Qaba kağız sərib pirojnaları yığırıq.
180 dərəcədə qızdırılmış sobada 20-25 dəqiqəyə bişiririk.
Soyuyanda üstünə şəkər kirşanı səpirik.
Nuş olsun!