Ərzaqlar:
1 st zeytun
150 q ağ pendir
2 ədəd tər xiyar
1 ədəd kahı
3 zövqə göy soğan
Balaca dəstə (nanə, cəfəri və şüyüd)
2 x.q zeytun yağı
Duz
Hazırlanması:
Zeytunun tumunu çıxarıb halqa doğrayırıq. Ya da hazır doğranmış zeytundan istifadə edirik.
Pendiri balaca kubik şəkildə doğrayırıq.
Xiyarı yuyub təmizləyib dörd bölüb doğrayırıq.
Göyərtiləri təmizləyib yuyub xırda doğrayırıq.
Kahını təmizləyib yuyub əlimiz ilə xırda hissələrə bölürük.
Doğranmış ərzaqları bir yerə töküb qarışdırırıq. Üstünə yağı əlavə edib yenidən qarışdırırıq.
Əgər pendir duzlu olsa duz tökməyin. Salatımız hazırdır.
Nuş olsun!