
Ərzaqlar:

4 x.q buğda nişastası
1,5 st su
30 q kərə yağı
4 x.q şəkər tozu
1/2 st qoz ləpəsi
Ç.q uçunda zəfəran
Ç.q uçunda duz
Hazırlanması:
Zəfəranın üstünə qaynar su töküb dəm almağa qoyuruq.

Qozu xırda doğrayırıq.

Soyuq suda buğda nişastasını qarışdırırıq. Qazanı qazın üstünə qoyub ara vermədən qarışdırırıq.

2-3 dəqiqə sonra şəkər tozunu, yağı və duzu əlavə edirik.

Bir az qatıaşanda zəfəran suyunu əlavə edirik.

Qatılaşdıqdan sonra doğranmış qoz ləpəsini də əlavə edirik. 3-5 dəqiqə də bişirib götürürük.


Qaba tökürük.

İstəsəniz bərkiyəndən sonra müxtəlif formada kəsib qozla bəzəyə bilərsiniz.


Sucuq süfrəyə adətən soyuq yeyilir.


Nuş olsun!






























