Ərzaqlar:
4 x.q buğda nişastası
1,5 st su
30 q kərə yağı
4 x.q şəkər tozu
1/2 st qoz ləpəsi
Ç.q uçunda zəfəran
Ç.q uçunda duz
Hazırlanması:
Zəfəranın üstünə qaynar su töküb dəm almağa qoyuruq.
Qozu xırda doğrayırıq.
Soyuq suda buğda nişastasını qarışdırırıq. Qazanı qazın üstünə qoyub ara vermədən qarışdırırıq.
2-3 dəqiqə sonra şəkər tozunu, yağı və duzu əlavə edirik.
Bir az qatıaşanda zəfəran suyunu əlavə edirik.
Qatılaşdıqdan sonra doğranmış qoz ləpəsini də əlavə edirik. 3-5 dəqiqə də bişirib götürürük.
Qaba tökürük.
İstəsəniz bərkiyəndən sonra müxtəlif formada kəsib qozla bəzəyə bilərsiniz.
Sucuq süfrəyə adətən soyuq yeyilir.
Nuş olsun!