Türk mətbəxi

Ərzaqlar:

250 q çəkilmiş ət

2 ədəd baş soğan

2 ədəd kartof

2 ədəd pomidor

2 diş sarımsaq

2 x.q əridilmiş kərə yağı

1 st göy noxud (konserv olunmuş)

2,5 st isti qaynadılmış su

Duz

Istiot

Hazırlanması:

Soğan ilə sarımsağı təmizləyib yuyub xırda doğrayırıq.

Tavada soğanı, sarımsağı və çəkilmiş əti 5-6 dəqiqə qovururuq.

Kartofun qabığını soyub yuduqdan sonra xırda doğrayırıq.

Pomidoru yuduqdan sonra qabığını soyub xırda doğrayırıq.

Qiyməni qovurduqdan sonra üstünə pomidor ilə kartofu əlavə edib 5-10 dəqiqə yenidən qovururuq.

Sonra üstünə suyunu töküb bişiririk.

Kartof bişməyə az qalanda göy noxudu tökürük. 10-15 dəqiqə bişirib götürürük.

Hazır olmağa az qalmış zövqə görə duz və istiotunu əlavə edirik.

Yeməyi isti-isti süfrəyə veririk.

Nuş olsun!

Comments

comments