Ərzaqlar:

Biskvit üçün:

1+1/4 st un

1+1/4 st şəkər tozu

5 ədəd yumurta

1/2 paket vanil (5 q)

1 paket qabartma tozu (10 q)

Krem üçün:

1 banka qatılaşdırılmış süd

200 q kərə yağı

1/2 paket vanil (5q)

Aralarına və üstünətökmək üçün kakos və qoz ləpəsi.

Hazırlanması:

Kremi hazırlamaq üçün bax: [url=http://resept.az/Qatilasdirilmis-sud-ile-yagli-krem-2706.html]Qatılaşdırılmış süd ilə yağlı krem[/url]

Yumurtanın ağını sarısından ayırıb ağını köpüklənənə qədər çalırıq.

Sonra şəkər tozunu az-az töküb yenə çalırıq.

Yumurta sarılarını bir-bir töküb çalırıq. Vanili və qabartma tozunu töküb çalırıq.

Unu az-az töküb taxta qaşıqla qarışdırırıq.

Qaba kağız sərib xəmiri tökürük. (Xəmiri tökmək üçün sobada olan düzbucaqlı formada qabdan istifadə edirik)

180 dərəcə qızdırılmış sobada 20-25 dəqiqəyə bişiririk.

Hazır olan kimi kağızla bərabər isti-isti bükürük.

Soyuduqdan sonra kağızı açıb  üz qabığını bıçaqla təmizləyib arasına krem çəkirik. Qoz doğrayıb tökürük.Kakosdan tökürüb bükürük.


Bükdükdən sonra üzünü kakoslayıb qoz qırıntıları ilə bəzəyirik.

Nuş olsun!

Comments

comments