Ərzaqlar:

150 q kərə yağı

1st un

3-4 x.q doğranmış fındıq

Şərbət üçün:

1 st şəkər tozu

1 st süd

1 paket vanil

Üstü üçün:

Şokalad

Kakos

Hazırlanması:

Qazana südü, vanili və şəkər tozunu töküb qarışdırıb ocağa qoyuruq.

Qaynamağa başlayıanda 3-5 dəqiqə kimi qaynadıb götürürük.

Paralel olaraq tavada yağı qızdırıb unu əlavə edib qovururuq.

Qızılı rəngdə olanadək qovururuq.

Sonra şərbəti əlavə edib tez-tez qarışdırırıq.

Doğranmış fındıq ləpəsini də əlavə edib qarışdırırıq.

5 dəqiqə kimi qarışdırıb ocaqdan götürürük.

Şokaladı su hamamında əridirik.

Halva ilıq olanda 20 q toplar düzəldirik.

Topları əriyən şokalada salıb çıxarırıq.

Üstünə kakaos səpirik.

Nuş olsun!

 

Comments

comments