Ərzaqlar:

500 q bişmiş qoyun ətinin qiyməsi

500-600 q şirin bibər

2 x.q əridilmiş kərə yağı

Duz

İstiot

1/3 st bulyon ya da su

Çay qaşığının ucunda darçın

Sarıkök

Qatıq

Hazırlanması:

Qiyməni hazırlamaq üçün soğan ilə çəkilmiş (500 q ətə 1-2 ədəd baş soğan) qoyun ətini yağ əlavə edib qovururuq. Tam bişməsi üçün az su əlavə edib bişiririk. Suyu çəkilib yağa düşəndə darçın, sarıkök, duz və istiotunu töküb 5-10 dəqiqə qovurub götürürük.

Bibərləri yuyub ağız hissədən kəsib içini çıxardırıq.

Hazır qiyməni bibərin içinə yığırıq.

Üstünə bulyon (su) və əridilmiş yağ əlavə edib vam odda 20-25 dəqiqə bişiririk.

Yeməyin suyu çəkilib yağa düşəndə hazır olacaq.

Hazır dolma süfrəyə verildikdə yanında qatıq verilir.

Nuş olsun!

Comments

comments