
Ərzaqlar:

2 st un
100 q kərə yağı
1/2 st şəkər tozu
4 ədəd yumurtanın sarısı
İç üçün:
400 q kəsmik
4 ədəd yumurta ağı
1/2 st şəkər tozu+ 2 x.q şəkər tozu
300 q albalı (təzə ya da dondurulmuş)
Hazırlanması:
Yumşalmış kərə yağı ilə şəkər tozunu qarışdırırıq.

Yumurtanın sarısını əlavə edib qarışdırırıq.

Unu əlavə edib yumşaq xəmir düzəldirik.

Xəmiri diametri 25-26 sm olan qaba yayırıq. Xəmir qabın kənarlarından 2 sm hündürlükdə olmalıdır. İçliyimızı hazırlayana qədər xəmiri soyuducuya qoyuruq.

Kəsmiyi çəngəl ilə əzib şəkər tozunu əlavə edib qarışdırırıq.

Yumurtanın ağını bərkiyənədək çalırıq.

Yumurta ağını kəsmiyin üstünə əlavə edib asta-asta qarışdırırıq.

Albalının tumunu çıxardıb suyunu süzürük. Sonra üstünə 2 x.q şəkər tozunu əlavə edib qarışdırırıq.

Xəmirin üstünə əvvəlcə albalını tökürük.

Albalının üstünə kəsmikli qarışığı töküb yayırıq.

180 dərəcə qızdırılmış sobada 45-50 dəqiqəyə bişiririk.

Piroq bişdikdən sonra sobanı söndürün bir az içində qalsın.

İlıq olanda qabdan çıxardırıq.

Tamam soyuduqdan sonra kəsib süfrəyə verə bilərsiniz.


Nuş olsun!






























