Ərzaqlar:

Xəmir üçün:

4,5 st un

125 q kərə yağı (yumşalmış)

5 x.q qatıq

1/2 st bitki yağı

2 ədəd yumurta (bir yumurta ağı içliyinə)

1/2 st şəkər kirşanı

1 paket qabartma tozu

1 paket vanil

3 ç.q kakao

İç üçün:

1,5 st kakos

4 x.q şəkər kirşanı

1 yumurta ağı

Üstünə səpmək üçün:

1 x.q şəkər kirşanı

Hazırlanması:

Xəmiri hazırlamaq üçün undan başqa bütün ərzaqları qaba töküb qaşıqla qarışdırırıq.

Sonra ələnmiş unu əlavə edib yumşaq xəmir düzəldirik.

Xəmiri bir kənara qoyub içliyi hazırlayırıq. Kakos, 4 x.q şəkər kirşanı və 1 ədəd yumurtanın ağını yaxşı qarışdırırıq.

Xəmirdən eyni ölçülü 20-21 kündə düzəldirik. Kündənin birini diametri 10 sm olmaqla dairəvi yayırıq.

İçlikdən 2 ç.q xəmirin ortasına qoyub bükürük.

Bükülən tərəfi alta çevirib qaba kağız sərib aralı yığırıq.

200 dərəcədə qızdırılmış sobada 20-25 dəqiqəyə bişiririk.

Sobadan çıxaran kimi üstünə şəkər kirşanı səpirik.

Soyuduqdan sonra süfrəyə verə bilərsiniz.

Nuş olsun!

Comments

comments