Ərzaqlar:
2,5 st süd (ya da su)
1 st un
2-3 ədəd yumurta
1/2 x.q şəkər tozu
1/4 x. q duz
1 x.q bitki yağı
Qızartmaq üçün:
5-6 x.q bikti yağı
Pambıq
İçlik üçün:
3 ədəd yumurta
Balaca dəstə göy soğan
Duz
Qeyd: Yuxarıda göstərilən blinçik reseptinə görə 28-30 ədəd blinçik alınır. Bu içliyə görə isə 14-15 ədəd blinçiki bükmək olar. İstəsəniz blinçikin reseptini yarı azalda ya da içliyi iki dəfəyə artıra bilərsiniz.
Hazırlanması:
Bilinçiki hazırlamaq üçün bax [url=http://resept.az/Blincikin-hazirlanmasi-2161.html]Bilinçikin hazırlanması[/url]
İçliyi hazırlamaq üçün yumurtanı suda bişirib qabığını soyuruq. Soyuduqdan sonra sürtgəcin böyük gözündən keçiririk. Üstünə soğanı təmizləyib xırda doğrayıb tökürük.
Duz səpiriq və yaxşı qarışdırırıq.
İçliyimiz hazırdı.
Hazır bilinçiklərin birini götürüb içinə 1 ç.q dolu içlik qoyub adi bilinçik kimi bükürük.
Bükülmüş bilinçikləri yağda hər iki üzünü qızardırıq.
Nuş olsun!