Ərzaqlar:2 paket krem qaymaq, 2 x.q şəkər tozu, 1 paket maya, 1 ç.q duz, 2 ədəd yumurta (1 yumurtanın sarısı üstü üçün saxlanılır), 3,5 st un

İçlik üçün:

200 q ağ pendir, 1 dəstə cəfəri

Üstü üçün:

1 ədəd yumurta sarısı, çörəkotu, küncüt

Hazırlanması:

Krem qaymaq, duz, maya, şəkər tozu və yumurtanı dərin bir qaba töküb qarışdırırıq. Sonra undan az-az əlavə edib qaşıqla sonra əlimiz ilə yumşaq xəmir düzəldirik. Xəmiri 1 saat isti yerdə qoyuruq acıyır.İçlik üçün pendiri çəngəl ilə əzirik. Üstünə təmizlənib yuyulub xırda doğranmış cəfərini töküb qarışdırırıq.Xəmir acıdıqdan sonra 40 q kündələr hazırlayırıq. Kündənin içinə pendir ilə cəfəri qarışığını qoyub şəkildəki kimi bükürük.Bütün kündələri bu şəkildə hazırlayırıq. Üstünü örtürük 20-25 dəqiqə qalır Sonra üstünə yümurta çəkib, çörəkotu və küncüt səpirik 190 dərəcə qızdırımış sobada qızaranadək bişiririk. Nuş olsun!

 

poğaça necə hazırlanır, asan poğaca hazırmalaq, poğaca resepti, 

Comments

comments