Ərzaqlar:
5 ədəd kök
2 ədəd kartof
2 ədəd baş soğan
2 x.q. əridilmiş kərə yağı.
Duz
İstiot
8 st su ya da suyun yarısı ət ya da toyuq suyu
Hazırlanması:
Kökü, soğanı və kartofu təmizləyib yuyub xırda doğrayırıq.
Doğranmış soğanın üstünə yağı və az duzu əlavə edib qızılı rəngdə olanadək bişiririk.
Sonra kartof ilə kökü əlavə edirik və 3-5 dəqiqə qarışdırırıq.
Sonra üstünə 5-6 st. suyu töküb bişməyə qoyuruq.
Tam bişdikdə blenderdən keçiririk.
Üstünə yenə su əlavə edib duz və istiotunu töküb qarışdırıb ocağa qoyuruq. 5 dəqiqə kimi qarışdırıb götürürük.
İçinə istəsəniz nanə qurusu tökə bilərsiniz.
Nuş olsun!