Ərzaqlar:

1,5 kq toyuq əti

1/2 st duru yağ

1 ədəd limon

3 x.q qatıq

1 x.q pomidor məti

1 x.q kəklikotu

Ç.q ucunda keşniş toxumunun əzməsi

Duz

istiot

Hazırlanması:

Toyuğun ətini təmizləyib yuyuruq.

Ətin üstünə yağı, qatığı, pomidor mətini, kəklikotunu, keşniş toxumu əzməsini, duzu, istiotu, limon suyunu və limonun qabığını sürtgəcdən keçirib tökürük.

Yaxşı qarışdırıb 1-2 saat sərin yerdə saxlayırıq.

Soba qabına kağız sərin əti yan-yana yığırıq.200 dərəcə qızdırılmış sobada qızaranadək bişiririk. Üzü qızarmağa başlayanda altını üzünə çevirib hər iki üzünü qızardırıq.

Hazır isti yeməyi süfrəyə veririk.

Nuş olsun!

Comments

comments