Ərzaqlar:

1 kq quzu əti

2 x.q pomidor məti

1/2 st süd

5-6 x.q zeytun yağı

Duz

Istiot

Qırmızı pul bibər

Qırmızı poz bibər

2 x.q kəklikotu

Zövqə görə kababın yanında istəsəniz:

2 ədəd pomidor

2 ədəd acı bibər

2 ədəd şirin bibər

Hazırlanması:

Əti xırda quşbaşı doğrayırıq.

Sonra əti yuyub bir dərin qaba tökürük. Üstünə duz, istiot, pul bibər, toz bibər, pomidor məti, süd, kəklikotu və zeytun yağı tökürük.Yaxşı qarışdırırıq.

Qarışığı sərin yerdə 2-3 saat saxlayırıq.

Sonra çubuqlara əti keçiririk.

Soba qabına kağız sərib şişləri yan-yana yığırıq.

Zövqə görə istəsəniz tərəvəzləri yuduqdan sonra pomidoru 2-4 yerə bölüb, bibərləri diri kababın yanına yığırıq. Ya da bişirməyib çiy də qoya bilərsiniz.

190-200 dərəcə qızdırılmış sobada qızaranadək (1-1,5 saata) bişiririk. Bir tərəfi qızardıqda alt tərəfini də çeviririk ki, hər tərəfi yaxşı qızarsın.

Nuş olsun!

Comments

comments