Ərzaqlar:

1/2 (yarım) st mərcimək, 2 x.q əridilmiş kərə yağı, 1 x.q un, 1 ədəd orta qırmızı çuğundur, 2 ədəd kartof, 3 ədəd balaca baş soğan, 3 st ət suyu+ 2 st su, duz, istiot

Hazırlanması:

Soğanın qabığını soyub yuduqdan sonra xıda doğrayırıq.Kortofun qabığını təmizləyib yuyub xirda boğrayırıq.Qırmızı çuğundurun qabığını soyub xırda doğrayırıq.Qazana ət suyunu töküb kartofu, soğanı, çuğunduru üstünə əlavə edirik. Mərciməyi də yuyub tökürüb bişməyə qoyuruq.Tərəvəzlər bişdikdə blenderdən keçiririk. (Blender olmasa setka qaşıqla çoxlu çala bilərsiniz)Tavada yağı qızdırıb unu əlavə edib qovururuq.Qovrulmuş yağla unu yeməyə töküb suyunu da əlavə edirik. Duz və istiotunu da əlavə edib bişiririk.

Nuş olsun!

mərci supu, qırmızı çuğundurla mərci

Comments

comments