Ərzaqlar:

Xəmir üçün:

1/2 st duru yağ (qarğıdalı ya da zeytun)

1/2 st qatıq

2 ədəd yumurta(bir yumurtanın sarısı üz üçün saxlanılır)

125 q kərə yağı

1 paket qabartma tozu

1 ç.q duz

4 st un

Üz üçün:

1 ədəd yumurta sarısı

Küncüt ya da çörəkotu

İçlik (Zövqə görə istədiyiniz içliyi qoya bilərsiniz)

Hazır bişirilmiş qiymə

Kartof əzmaəsi

Ağ pendir

Hazırlanması:

Dərin bir qab götürüb kərə yağını əridib qaba tökürük. Üstünə duru yağı, qatığı yumurtanın birinin sarısını saxlayıb qalanın, duzu və qabartma tozunu töküb qarışdırırıq.

Sonra unu az-az töküb qarışdırırıq.

Əlimizlə yumşaq xəmir düzəldirik.

Xəmiri 15 yerə bölüb kündəliyirik.

Kündənin birini götürüb 0,5 sm qalınlıqda yayıb içlikdən 1 ç.q qoyub bübürük. Sonra ağzı aşağı çeviririk. Bu şəkildə hamısını düzəldirik.




Qaba kağız sərib hazırladığımız poğaçaları yığırıq.

Üzünə yumurta çəkib çörək otu ya da küncüt səpirik.

190-200 dərəcədə qızdırılmış sobada üzü qızaranadək bişiririk.


Nuş olsun!

Comments

comments