Ərzaqlar:

5 st süd

5 st su

1 st lobya

Zövqə görə duz

Xəmir üçün:

1 st un

1/4 ç.q duz

1/4 st ilıq su

1/2 ədəd və ya 1 ədəd balaca yumurta

Hazırlanması:

Əriştəni hazırlamaq üçün [url=http://resept.az/Eriste-xemiri-7765.html]Əriştə xəmiri[/url] baxa bilərsiniz.

Lobyanı axşamdan suda islağa qoyuruq. Sabahı günü yuyub üstünə su töküb bişiririk.

Süd ilə suyu qarışdırıb ocağa qoyuruq.

Süd ilə su qarışığı qaynamğa başlayanda əriştəni tökürük.

10-15 dəqiqəyə bişəcək. Bişməyə 5 dəqiaə qalmış lobyanı da əlavə edirik. Lobyanın suyundan da az yeməyə əlavə edirik. Lobya suyu yeməyə rəng verəcək və dadı dəyişəcək. Zövqə görə duzunu da tökürük.

Yeməyi isti-isti qablara çəkib süfrəyə veririk.

Nuş olsun!

Comments

comments