Ərzaqlar:

1 st bişmiş noxud
3 x.q yumru düyü
2 st qatıq
2 x.q un
6 st su

Küftə üçün:
250 q çəkilmiş ət
1 baş soğan
Duz
İstiot
1 x.q nanə qurusu
2-3 x.q əridilmiş kəərə yağı

Hazırlanması:

Düyünü təmizləyib yuyub üstünə 2 st su töküb bişməyə qoyuruq.

Çəkilmiş ətin üstünə soğanı blenderden keçirib tökürük. Duz və istiot əlavə edib qarışdırırıq.

Balaca küftələr hazırlayırıq.

Düyü bişdikdə üstünə 3 st su əlavə edib qaynayanda noxudu tökürük.

Qatığın üstünə unu və 1 st suyu əlavə edib çalırıq. Qatı olsa yenidən su əlavə edərsiniz.

Sonra düyü suyundan qatığın üstünə əlavə edib 2 çömçə qarışdırıb qaynayan düyü suyuna əlavə edib tez-tez qarışdırırıq.

Yağı istidib üstünə küfdəçikləri töküb qızaranadək bişiririk.

Sonra nanə qurusunu əlavə edibi 1-2 dəqiqə qarışdırıb götürürük.

Hazır küfdəcikləri yeməyə əlavə edib qarışdırırıq.

Zövqə görə duz və istiotunu əlavə edib qarışdırırıq.3-5 dəq qaynadıb götürürük.

Nuş olsun!

Comments

comments