Ərzaqlar:

Bilinçik üçün:

2,5 st süd

1 st un

2-3 ədəd yumurta

1/2 x.q şəkər tozu

1/4 x. q duz

1 x.q bitki yağı

Qızartmaq üçün:

5-6 x.q b.yağı

Tavanı yağla silmək üçün:

Pambıq

İçlik üçün:

200 q pəhriz kəsmiyi

1 x.q xama

1/2 st kişmiş

2 x.q şəkər tozu

1/4 limon

Qeyd: Yuxarıda göstərilən blinçik reseptinə görə 28-30 ədəd blinçik alınır. Bu içliyə görə isə 14-15 ədəd blinçiki bükmək olar. İstəsəniz blinçikin reseptini yarı azalda ya da içliyi iki dəfəyə artıra bilərsiniz.

Hazırlanması:

Bilinçiki hazırlamaq üçün bax: [url=http://resept.az/Blincikin-hazirlanmasi-2161.html]Blinçikin hazırlanması[/url]

İçliyi hazırlamaq üçün kişmişi yuyuruq. Kəsmiyi, şəkər tozunu, xamanı və kişmişi qarışdırırıq. Limonu sıxıb şirəsini qarışığa əlavə edib qarışdırırıq. İşlik hazırdı.

Hazır bilinçiklərin birini götürüb içinə 1 x.q dolu içlik qoyub adi bilinçik kimi bükürük.

Bükülmüş bilinçikləri yağda hər iki üzünü qızardırıq.

Nuş olsun!

Comments

comments