Türk mətbəxi
Ərzaqlar:
(4 nəfərlik)
5 st süd
1 st şəkər tozu
2 x.q nişasta(qarğıdalı ya da buğda)
1 ədəd yumurta(sarısı ya da bütöv)
3 x.q kakos
qoz ləpəsi
1 paket vanil(zövqə görə)
Hazırlanması:
Ərzaqlar
ın hamısını bir qaba tökürük. Kakos ilə qoz ləpəsindən üzünü bəzəməyə saxlayırıq.(Hərəsindən 1 x.q kimi)Tam qarışanadək çalırıq.
Ocağa qoyub qatılaşana kimi qaynadırıq. Qaynamağa başlayanda 5-10 dəqiqə kimi də bişirib götürürük.
Qablara töküb soyumağa qoyuruq. Soyuduqdan sonra üstünü qoz və kakosla bəzəyib süfrəyə veririk.
Nuş olsun!