Ərzaqlar:

9 ədəd orta ölçülü alma (turş)

1 ədəd baş soğan

500 q çəkilmiş qoyun ya mal əti

3 x.q əridilmiş kərə yağı

Duz

Istiot

Zövqə görə darçın səpə bilərsiniz

Hazırlanması:

Çəkilmiş ət ilə soğanın qabığını soyub yuyub maşından keçirib qarışdırırıq.

Ətin üstünə 2 x.q əridilmiş kərə yağını əlavə edib qovururuq. Hazır olana yaxın duz və istiotunu əlavə edirik.

Almaları yuyuruq. Arxa hissədən qalınlığı 1 sm olmaqla kəsib içini çıxardırıq.

Bütün almaları bu şəkildə hazırlayırıq. İçinə az duz səpirik.

Hazırladığımız qiyməni almaların içinə yığırıq.

Qaba yığılmış içi doldurulmuş almaların üstünə 1 x.q yağı və 1/3 st suyu əlavə edirik.

180-200 dərəcə qızdırılmış sobada hazır olanadək bişiririk. Almalar bişdikdə dolmamız hazır olacaq.

Alma dolmasını qaba yığıb isti-isti süfrəyə veririk.

Nuş olsun!

Comments

comments