Ərzaqlar:


1 st bulğur
4 st süd
3 st su
5 x.q şəkər tozu
Bir çimdik duz
2 x.q kərə yağı

Hazırlanması:

Bulğuru təmizləyib yuyub, üstünə suyu töküb bişməyə qoyuruq. Bir çimdik duz da əlavə edirik. Normal odda bişiririk. Arada 2-3 dəfə qarışdırırıq.

Suyu çəkildikdə südü əlavə edib qarışdırırıq.


15 dəqiqqə, yəni tam bişənə qədər qaynadırıq. Arada qarışdırmaq lazımdır. Hazır olmağına az qalmış yağı və şəkər tozunu əlavə edib, qarışdırıb, 5 dəqiqə kimi bişirib götürürk.


Süfrəyə verdikdə zövqə görə üstünə az miqdarda kərə yağı tökə bilərsiniz.

Nuş olsun!

Comments

comments