Ərzaqlar:

Şamı üçün:

500 q qoyun ya da mal əti

2 x.q əridilmiş kərə yağı

1 ədəd baş soğan

1 ç.q un

1 ədəd yumurta (balaca olsa 2 ədəd)

1 ç.q sumax

Duz

Istiot

Plov üçün:

4 st düyü

2 x.q əridilmiş kərə yağı

1/2 ç.q sarıkök (ya da zəfəran)

Duz

Qazmaq üçün:

3 x.q qatıq

1 ədəd yumurta

Hazırlanması:

Şamını bişirmək üçün baxa bilərsiniz: [url=http://resept.az/Sami-7752.html]Şamı[/url]

Adi qayda ilə düyünü bişirib süzürük. Düyüyə sarıkök (zəfəran) tökürük.

Qazana az yağ töküb qızdırırıq.

Yumurta ilə qatığı çalıb qazana tökürük. Düyüdən də töküb qarışdırıb qalınlığı 1 sm olmaqla yayırıq.

Qalan düyünü qazmağın üstünə töküb yağ əlavə edib aşı vam odda dəm almağa qoyuruq.

Aş 1 saata dəm alacaq. Düyünü təpəçik şəklində yığıb üstünə qaynar yağ töküb qazmaq qoyub şamı ilə bəzəyirik.

Nuş olsun!

Comments

comments