Ərzaqlar:

2 ədəd gül kələmi, 1 ədəd acı bibər, 1 baş sarımsaq, 3-4 baş şüyüd qurusu, 1 x.q kərəviz qurusu, 1 ç.q reyhan qurusu, duz

Hazırlanması:

Gül kələmini balaca hissələrə ayırıb, təmiz yuyuruq.

Qazanda su qoyub, qaynadırıq. Qaynayan suya gül kələmini salıb, 5-10 dəqiqə saxlayırıq.

Sudan çıxarıb, qaba yığırıq, soyuruq.

Banka ya da tuj qazan götürüb, bütün ərzaqları qat-qat yığırıq.

1l bankaya 3 x.q duz töküb, qarışdırırıq. Sonra duzlu suyu gül kələminin üstünə tökürük. Gül kələminin üzünə çıxana qədər duzlu su hazırlayıb, əlavə edirik.

Təxminən 2-3 həftəyə yeyilməli olur.

Nuş olsun!

Gül kələmi turşusu necə olur, gul kelemi tursusu hazirlanmasi 

 

Comments

comments