
Ərzaqlar:

2 kq əncir
2 kq şəkər tozu
2 stəkan su
Hazırlanması:
Ənciri yuyuruq.

Sonra bıçaqla qabığını soyuruq. Çəngəl ilə 2-3 yerdən deşirik.


Mürəbbəni bişirəcəyimiz qaba şəkər tozu ilə suyu töküb əridirik.

Sonra əncirləri bura əlavə edib qarışdırırıq.

Qaynamağa başlayanda 3-5 dəqiqə qaynadıb kənara qoyuruq.

1 saat qalır.

Sonra yenidən normal odda qarışdıra-qarışdıra bişiririk. Kəfini yığırıq.


Suyu qatılaşmağa başlayanda götürürük. Qaşığı qaldıranda damcı ağırlaşıb bir damcı ikiyə keçmək istəyəndə götürürük.

Qabda tamam soyuduqdan sonra bankalara yığırıq.


Nuş olsun!






























