Ərzaqlar:
1 st buğda nişastası
2/3 st şəkər tozu
4 st süd
2/3 st su
2 x.q gülab
Hazırlanması:
Südü qazana töküb istidirik.
Soyuq qaynamış su ilə nişastanı yaxşı qarışdırırıq.
Qazın üstündə qazanda qaynayan südə su ilə nişasta qarışığını tökə-tökə tez-tez qarışdırırıq ki topaclanmasın.
Sonra şəkər tozunu əlavə edirik. Kütlə qatılaşacaq. Qatılaşanda da 5-10 dəqiqə bişirib götürürük.Hazır olmağa az qalmış gülabı tökürük.2-3 dəqiqə də qarışdırıb götürürük.
İsti-isti balaca kasalara tökürük. Faldanı həm isti həm də soyuq yeyə bilərsiniz.
Nuş olsun!