Azərbaycanın milli xörəklərindən biridir.

Ərzaqlar:

600 q çəkilmiş qoyun ya da mal əti

4 ədəd baş soğan

3 ədəd kartof

1/2 stəkan yumru düyü

2 xörək qaşığı ərinmiş kərə yağı

2 ç.q tomat

10 ədəd balaca alça turşusu

1 x.q quru nanə (təzə nanə olsa balaca dəstə )

Duz

İstiot

Hazırlanması:

2 soğanı sürtgəcin xırda gözündən keçirib ət ilə qarışdırırıq. (soğanı ət maşınından da keçirə bilərsiniz)

Ətə duz, istiot və düyünün 1/3 hissəsini yuyub tökürük. Yaxşı qarışdırırıq.

Ətdən əlimiz ilə balaca yumrulayırıq. Ortasına turşu qoyuruq. Turşu ətin ortasında qalır.

Eyni şəkildə 10 ədəd yumru düzəldirik.

2 soğanı xırda doğrayırıq. Qazana töküb yağ duz əlavə edib qovururuq.Soğan qızılı rəngdə olanda tomatı əlavə edib az qovururuq.

Üstünə qaynamış qaynar su tökürük. Suya 1 ç.q duz əlavə edib qarışdırırıq.

Hazır ət yumtularını suya bir-bir əlavə edirik. 10 dəqiqə  qaynayan kimi  qalan düyünü töküb qarışdırırıq.

Kartofları yarı bölürük.

Yemək 10-15 dəqiqə qaynadıqdan sonra kartofları əlavə edirik.

Kartof tam bişəndə nanə qurusunu əlavə edib qarışdırıb yeməyi götürürük.

Nuş olsun!

Comments

comments