Ərzaqlar:

150 q kərə yağı
1 st şəkər kirşanı
1 st nişasta
2 x.q qatıq
1 paket qabartma tozu
2 x.q kakao
Aparanadək un(2,5 st)
1 ədəd yumurta
1 paket vanil

Hazırlanması:

Nişasta, şəkər kirşanı,vanil və qabartma tozunu dərin bir qaba töküb qarışdırırıq.

Yumşaq kərə yağını əlavə edib əlimiz ilə ovuruq.

Yumurta və qatığı əlavə edib qarışdırırıq.

Unu az-az əlavə edib qarışdırırıq. Xəmir ələ az yapışan olanda iki yerə bölürük.

Birinə 2 x.q un birinə isə 2 x.q kakao əlavə edib xəmirləri düzəldirik.


Xəmir elastik və yumşaq olmalıdır.Hər iki xəmirdən balaca kündələr düzəldirik.



Sonra onlardan birini ortaya qoyub 6 ədəd kündəni isə ona yapışdırıb gül formasında düzəldirik.

Bu şəkildə bütün xəmiri düzəldirik. Soba qabına kağız sərib aralı düzürük.

180 dərəcə qızdırılmış sobada 15 dəqiqə bişiririk.


Nuş olsun!

Comments

comments