Azərbaycanın milli plov (aş) növlərindən biridir.

Ərzaqlar:

4 st düyü

500 q toyuq əti

300 q təmizlənmiş şabalıd

7-8 alça turşusu

2/3 st kişmiş

1/3 st albalı turşusu

4 x.q əridilmiş kərə yağı

Zəfəran ya da sarıkök

Duz

Istiot

Qazmaq üçün:

3 x.q qatıq

1 ədəd yumurta

Hazırlanması:

Toyuq ətini təmizləyib yuyub duzlu suda yarım hazır olanadək bişiririk.

Sonra əti sudan çıxarıb qızdırılmış tavada yağda hər tərəfini qızardırıq. Üstünə istiot səpirik.

Kişmişi, albalı turşusunu və sarı alçanı yuyub yağda ayrı ayrı qovururuq.

Qabığı təmizlənmiş şabalıdı yağda duz səpib qovururuq.

Adi qaydada suda düyünü bişirib süzürük.Süzülmüş düyünün üstünə zəfəran ya da sarıkök tökürük.

Qazanı istidib az yağ əridib düyüdən töküb yumurta ilə qatığı da çalıb tökürük.Qalınlığı 1 sm olan qazmaq düzəldirik.

Qalan düyünü qazmağın üstünə töküb dəm almağa qoyuruq.

Aş 1 saata dəm alacaq.

Aşı süfrəyə verdikdə düyünü qaba çəkib təpəcik şəklində yığıb üstünə qazmaq qoyuruq. Qızartdığımız toyuq əti, şabalıd, kişmiş,albalı turşusu, sarı alça turşusu düzüb qaynar əridilmiş yağ töküb süfrəyə veririk.

Nuş olsun!

Comments

comments