Ərzaqlar:

Xəmir üçün:

1/2 st şəkər tozu

2 ədəd yumurta

100 q kərə yağı

2,5 st un

1 paket vanil

1 paket qabartma tozu

Üstü üçün:

500 q çiyələk

Zövqə görə istəsəniz 1 x.q şəkər kirşanı

Hazırlanması:

Şəkər tozu, vanil və yumşaq kərə yağını qaşıqla qarışdırırıq.

Qarışığa yumurtanı əlavə edib yaxşı qarışdırırıq.

Qabartma tozunu və unu əlavə edib əvvəlcə qaşıqla sonra isə əlimizlə xəmir düzəldirik.

Diametri 26-27 sm olan qab götürüb kərə yağı ilə yağlayırıq.

Xəmiri qaba yayırıq. Çəngəl ilə deşirik.

180 dərəcədə qızdırılmış sobada 15 dəqiqəyə bişiririk.

Çiyələyi təmizləyib yuduqdan sonra doğrayırıq.

Piroqu çıxarıb isti-isti üstünə doğranmış çiyələkləri yığıb yenidən sobaya qoyuruq.

25-30 dəqiqə yenidən bişiririk.

Piroq tamam soyuduqda qabdan çıxarıb üstünə zövqə görə şəkər kirşanı səpirik.

Nuş olsun!

Comments

comments