Ərzaqlar:

2 st un

100 q kərə yağı

1/2 st şəkər tozu

4 ədəd yumurtanın sarısı

İç üçün:

400 q kəsmik

4 ədəd yumurta ağı

1/2 st şəkər tozu+ 2 x.q şəkər tozu

300 q albalı (təzə ya da dondurulmuş)

Hazırlanması:

Yumşalmış kərə yağı ilə şəkər tozunu qarışdırırıq.

Yumurtanın sarısını əlavə edib qarışdırırıq.

Unu əlavə edib yumşaq xəmir düzəldirik.

Xəmiri diametri 25-26 sm olan qaba yayırıq. Xəmir qabın kənarlarından 2 sm hündürlükdə olmalıdır. İçliyimızı hazırlayana qədər xəmiri soyuducuya qoyuruq.

Kəsmiyi çəngəl ilə əzib şəkər tozunu əlavə edib qarışdırırıq.

Yumurtanın ağını bərkiyənədək çalırıq.

Yumurta ağını kəsmiyin üstünə əlavə edib asta-asta qarışdırırıq.

Albalının tumunu çıxardıb suyunu süzürük. Sonra üstünə 2 x.q şəkər tozunu əlavə edib qarışdırırıq.

Xəmirin üstünə əvvəlcə albalını tökürük.

Albalının üstünə kəsmikli qarışığı töküb yayırıq.

180 dərəcə qızdırılmış sobada 45-50 dəqiqəyə bişiririk.

Piroq bişdikdən sonra sobanı söndürün bir az içində qalsın.

İlıq olanda qabdan çıxardırıq.

Tamam soyuduqdan sonra kəsib süfrəyə verə bilərsiniz.

Nuş olsun!

Comments

comments