Toyuqlu və arpa şəhriyyəli bulğur plovu



Ərzaqlar:



4 ədəd toyuğun bud dibi
2 st bulğur
1/2 st arpa şəhriyyə
2 x.q əridilmiş kərə yağı
Duz

Hazırlanması:

Bulğuru təmizləyib yuyuruq.
Toyuq ətini təmizləyib yuyuruq. Üstünə su töküb ocaöa qoyuruq tamam bişir. Az du tökürük.
Bişdikdən sonra xırda hissələrə ayırırıq.Sümükdən təmizləyirik.



Yağı qazana töküb ocağa qoyuruq. İstinəndə şəhriyyəni əlavə edirik.



Qızaran kimi üstünə bulğuru töküb qarışdırırıq.



Sonra 4 st qaynar suyu yeməyə əlavə edirik. Zövqə görə duzunu tökürük.
Normal ocaqda bişməyə qoyuruq.



Suyu çəkildikdə toyuq ətini içinə töküb qarışdırıb vam odda 10-15 dəqiqə dəm almağa qoyuruq.



Yemək dəm aldıqda hazır yeməyi süfrəyə veririk.



Nuş olsun!

OXŞAR YAZILAR
.Qovurmalı əriştə plovu
Ərzaqlar: 500 q xırda doğranmış quzu əti 100-150 q quyruq 2 ədəd yuxanın əriştəsi 3 st düyü 4 ədəd baş soğan 4 x.q əridilmiş kərə yağı Duz İst
.Tənbəl mantısı
Ərzaqlar: (4 nəfər üçün) Xəmir üçün: 3 st un 1 st su 1 ədəd yumurta 1 ç.q duz Yuxaları yaymaq üçün əlavə un İçlik üçün: 250 q çəkilmiş ət
.Sobada tərəvəzli kotlet
Ərzaqlar: 500 kq çəkilmiş qoyun əti 4 ədəd balaca baş soğan 2 ədəd kök 1 ədəd bibər 4-5 ədəd pomidor 150 q pendir 1 x.q əridilmiş kərə yağı + 2
.Toyuğun döş əti ilə sobada kartoflu yemək
Ərzaqlar: 1 ədəd toyuğun döş əti 2 ədəd kartof 4 x.q duru yağ 2 diş sarımsaq 50 q kaşar ya holland pendiri Duz İstiot Hazırlanması: Karto
.Toyuğun döş əti ilə bibərli yemək
Ərzaqlar: 1 ədəd toyuğun döş əti 2 ədəd bibər (hər birinin yarısı) 4 x.q duru yağ 1 balaca baş soğan 50 q kaşar ya holland pendiri 3 x.q pomidor
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz


Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.