Toyuq çığırtması-2



Ərzaqlar:


1 ədəd toyuq
3 ədəd baş soğan
3 ədəd yumurta
4-5 ədəd balaca pomidor ya da 3 ədəd orta ölçülü pamidor
3-4 x.q əridilmiş kərə yağı
Duz
Istiot

Hazırlanması:

Toyuğu doğrayıb yuyub duzlu suda bişiririk. Sudan çıxarıb istifadə edirik. Tez bişən toyuq olduqda bir başa soğanla qızartmaq olar.
Soğanın qabığını soyub yuduqdan sonra dörd bölüb nazik doğrayırıq.

Doğranmış soğanın üstünə yağ duz əlavə edib qızılı rəngdə olanadək qovururuq.

Sonra üstünə toyuğun ətini əlavə edib qarışdırırıq.

Toyuq ətləri qızaranda pomidoru xırda doğrayıb yeməyə əlavə edib qarışdırırıq.




Yeməyin duz istiotunu tökürük.

Pamidor bişib suyu çəkiləndə yumurtanı çalıb tökürük.

Yumurta bişdikdə yeməyimiz hazır olacaq.


Yeməyi isti-isti süfrəyə veririk.

Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Yumşaq ət kotleti
Ərzaqlar: 500 q çəkilmiş ət 1 ədəd baş soğan 4 x.q suxarı ½ st su 2 x.q duru yağ 1/3 limon suyu Duz İstiot Ç.q ucunda sarıkök 1 ç.q nan
.Toyuq kotleti
Ərzaqlar: 500 q toyuğun döş əti 100 qr quyruq 1 ədəd baş soğan 3 x.q suxarı 1/3 st su 1 x.q duru yağ Ç.q ucunda sarıkök Duz İstiot Qızartma
.Kiyev kotleti 2
Ərzaqlar: 600 q toyuğun döş əti 100 q kərə yağı Duz İstiot 2 ədəd yumurta 5-6 x.q un 8-9 x.q suxarı Qızartmağa duru yağ Hazırlanması:
.Qovurmalı əriştə plovu
Ərzaqlar: 500 q xırda doğranmış quzu əti 100-150 q quyruq 2 ədəd yuxanın əriştəsi 3 st düyü 4 ədəd baş soğan 4 x.q əridilmiş kərə yağı Duz İst
.Tənbəl mantısı
Ərzaqlar: (4 nəfər üçün) Xəmir üçün: 3 st un 1 st su 1 ədəd yumurta 1 ç.q duz Yuxaları yaymaq üçün əlavə un İçlik üçün: 250 q çəkilmiş ət
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
lamiye (11 sentyabr 2015 13:15)
eladi
Ilahe (02 iyul 2015 20:57)
Salam,cox lezzetli gorsenir.biwirib veren olsaydi yeyerdim))))
Tewekkurler
mah (30 iyun 2015 18:09)
e'la resept.az!bu ramazan ayinda bizlerle maraqli,dadli reseptler paylasdiginiz ucun tesekkur edirem.Allah oruc ve dualarinizi qebul etsin. sizden paxlavaliq unun basqa undan ne kimi ferqinin oldugunu bilmek isterdim.en cox turk paxlavasinin hazirlanisinda sehv etmiremse ishlenir.nedir bu paxlavaliq un?

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.