Sütlaç


Türk mətbəxi

Ərzaqlar:


(4 nəfərlik)
5 st süd
1 st şəkər tozu
1/2 st düyü
2 x.q nişasta(qarğıdalı ya da buğda)
1 paket vanil
2 st su

Hazırlanması:

Düyünü təmizləyib yuyub suda bişiririk.

Suyu çəkilənə yaxın südü əlavə edirik. Süddən 2/3 st saxlayırıq.


Ocaqdakı südü dayanmadan qarışdırırıq.Sonra südü qaynamağa başlayanda şəkər tozunu və vanili əlavə edirik.5-10 dəqiqə qarışdıraraq bişiririk.2/3 st südü nişasta ilə tam açılanadək çalırıq.

Nişastalı südü yavaş - yavaş qazana əlavə edib dayanmadan qarışdırırıq.5-10 dəqiqə bişirib götürürük.

Qablara töküb soba qabına qoyuruq. Soba qabına qabların ortasına çıxana qədər soyuq su tökürük.

200 dərəcədə qızdırılmış sobada üzü qızaranadək bişiririk.Sobadan çıxarılmış sutlaçları soyuduqdan sonra süfrəyə verə bilərsiniz.


Nuş olsun!

OXŞAR YAZILAR
.Yağlı xəmir ilə kremli rulet
Ərzaqlar: 500 q hazır yağlı xəmir Krem üçün: 1 banka qatılaşdırılmış süd 200 q kərə yağı 1 paket vanil Bəzək üçün: Xırdalanmış ləpələr Hazırlan
.Sadə Keks
Ərzaqlar: 3 ədəd yumurta 1 st şəkər tozu 1 st xama 2 st un+2x.q un 1 paket vanil 1 paket qabartma tozu Hazırlanması: Yumurtanı mikserlə ça
.Qaymaqlı krem ilə ekler
Ərzaqlar: 100 q kərə yağı 1 st süd 1 st un Bir çimdik duz 4 ədəd yumurta Krem üçün: 500 q qaymaq (33%-li) 4 x.q şəkər pudrası 1 paket van
.Xamalı keks
Ərzaqlar: 4 ədəd yumurta 1 st şəkər tozu 200 qr. xama 200 qr. kərə yağı 2 st. un 1 paket vanil 1 paket qabartma tozu Hazırlanması: Şəkər
.Kəsmə kətə
Ərzaqlar: Xəmir üçün: 200 q kərə yağı 2 ədəd yumurta (birinin sarısı üzü üçün) 1 st əkər tozu 1 st qatıq 1 paket qabartma tozu 1 paket vanil Apara
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Reseptaz (19 dekabr 2015 16:47)
http://resept.az/Irevan-ketesi-7683.html
elhem (19 dekabr 2015 15:04)
irevan ketesinin hazirlanmasi qaydasini gostere bilerdinizmi?

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.