Sütlaç


Türk mətbəxi

Ərzaqlar:


(4 nəfərlik)
5 st süd
1 st şəkər tozu
1/2 st düyü
2 x.q nişasta(qarğıdalı ya da buğda)
1 paket vanil
2 st su

Hazırlanması:

Düyünü təmizləyib yuyub suda bişiririk.

Suyu çəkilənə yaxın südü əlavə edirik. Süddən 2/3 st saxlayırıq.


Ocaqdakı südü dayanmadan qarışdırırıq.Sonra südü qaynamağa başlayanda şəkər tozunu və vanili əlavə edirik.5-10 dəqiqə qarışdıraraq bişiririk.2/3 st südü nişasta ilə tam açılanadək çalırıq.

Nişastalı südü yavaş - yavaş qazana əlavə edib dayanmadan qarışdırırıq.5-10 dəqiqə bişirib götürürük.

Qablara töküb soba qabına qoyuruq. Soba qabına qabların ortasına çıxana qədər soyuq su tökürük.

200 dərəcədə qızdırılmış sobada üzü qızaranadək bişiririk.Sobadan çıxarılmış sutlaçları soyuduqdan sonra süfrəyə verə bilərsiniz.


Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Çiçək qurabiyə
Ərzaqlar: 150 q kərə yağı 1 st şəkər pudrası 1 ədəd yumurta 1/2 st duru yağ (qarğıdalı yağı) 1 paket vanil 3 st un 2 x.q kakao Üzünə fındıq lə
.Almalı köklü keks
Ərzaqlar: 1 ədəd alma 1ədəd kök 50 q qoz ləpəsi 3 ədəd yumurta 1st şəkər tozu 1/2 st duru yağ 2 st un 1 paket qabartma tozu 1 x.q darçın H
.Çizkek
Ərzaqlar: Alt qatı üçün: 1,5 paket eti petit beurre 150 q kərə yağı İçliyi üçün: 600 qr labinə pendir 400 qr krem qaymaq 3 x.q un 3 ədəd yum
.Moruqlu tort 2
Ərzaqlar: Biskvit üçün: 12 ədəd yumurta 2 st şəkər tozu 2 st un 2 paket vanil Krem üçün: 200 qr pəhriz kəsmik 1 st şəkər tozu 200 q krem qaymaq
.Kəsmikli piroq 6
Ərzaqlar: Ovxantı üçün: 2,5 st un 200 qr yağ 1/2 st (yarım st.) şəkər tozu 1 paket vanil 1 paket qabartma tozu İçliyi üçün: 400 q pəhriz kəs
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Reseptaz (19 dekabr 2015 16:47)
http://resept.az/Irevan-ketesi-7683.html
elhem (19 dekabr 2015 15:04)
irevan ketesinin hazirlanmasi qaydasini gostere bilerdinizmi?

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.