Südlü bulğur sıyığı



Ərzaqlar:


1 st bulğur
4 st süd
3 st su
5 x.q şəkər tozu
Bir çimdik duz
2 x.q kərə yağı

Hazırlanması:

Bulğuru təmizləyib yuyub, üstünə suyu töküb bişməyə qoyuruq. Bir çimdik duz da əlavə edirik. Normal odda bişiririk. Arada 2-3 dəfə qarışdırırıq.

Suyu çəkildikdə südü əlavə edib qarışdırırıq.


15 dəqiqqə, yəni tam bişənə qədər qaynadırıq. Arada qarışdırmaq lazımdır. Hazır olmağına az qalmış yağı və şəkər tozunu əlavə edib, qarışdırıb, 5 dəqiqə kimi bişirib götürürk.


Süfrəyə verdikdə zövqə görə üstünə az miqdarda kərə yağı tökə bilərsiniz.


Nuş olsun!

OXŞAR YAZILAR
.Pendir içlikli yumurta
Ərzaqlar: 4 ədəd yumurta 50q pendir 2 x.q mayonez 4-5 ədəd qoz ləpəsi 1 diş sarımsaq Nar dənəsi Cəfəri Hazırlanması Yumurtanı suda bişiri
.Blinçik 3
Ərzaqlar: (30 ədəd bilinçik üçün) 2,5 st süd 3 ədəd yumurta 1,5 st un 2 x.q şəkər tozu 2 x.q duru yağ 1 ç.q duz Bişirmək üçün əlavə 5-6 x.q du
.Qozlu pendirli toyuq ruleti
Ərzaqlar: 300 q toyuğun döş əti 100 q kərə yağı 100 q pendir 3 x.q duru yağ 50 q qoz ləpəsi 1 ədəd kök 2 diş sarımsaq 1 baş soğan Duz İstiot
.Blinçik-2
Ərzaqlar: 3 yumurta 2 st un 2 st süd 1 x.q şəkər tozu 1 ç.q duz 3 x.q duru yağ Bişirmək üçün əlavə duru yağ (35 ədəd alınır) Hazırlanması:
.Yulaf sıyığı
Ərzaqlar: 1 st yulaf 2 st su 3 st süd 5 x.q şəkər tozu 50 q kərə yağı Hazırlanması: Yulafı təmizləyib bir neçə dəfə yuyuruq.Üstünə su töküb
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
ulviyye (17 oktyabr 2015 15:44)
cox dadlidi

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.