Şokoladlı qozlu piroq



Ərzaqlar:



Ovxantı üçün:
200 q yumşaq kərə yağı
1/2 st şəkər tozu
2,5 st un
50 q şokolad
50 q qoz ləpəsi

Arası üçün:
100 q tünd şokolad
1 banka qatılaşdırılmış süd

Hazırlanması:

Ələnmiş un ilə şəkər tozunu qarışdırırıq.Üstünə yağı əlavə edib əlimiz ilə ovuruq.





Ovxantının 1/3 –ni üstü üçün saxlayırıq.
Diametri 28 sm olan qaba kalka kağızını sərib qalan ovxantını tökürük.



180 dərəcə qızdırılmış sobada 10 dəqiqə bişiririk.



100 q şokoladı əridirik. Üstünə qatılaşdırılmış südü əlavə edib qarışdırırıq.







Qoz ləpəsi ilə 50 q şokoladı bıçaqla doğrayırıq.



Qoz ilə doğranmış şokoladı ovxantıya əlavə edib qarışdırırıq.





Sobadan çıxarıb üstünə əvvəl qatılaşdırılmış süd ilə şokalad qarışığını tökürük.



Sonra ovxantını səpirik.



Yenidən sobaya qoyuruq.25 dəqiqə də bişirib götürürük.



Soyuduqdan sonra çay süfrəsinə verə bilərsiniz.







Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Çizkek
Ərzaqlar: Alt qatı üçün: 1,5 paket eti petit beurre 150 q kərə yağı İçliyi üçün: 600 qr labinə pendir 400 qr krem qaymaq 3 x.q un 3 ədəd yum
.Moruqlu tort 2
Ərzaqlar: Biskvit üçün: 12 ədəd yumurta 2 st şəkər tozu 2 st un 2 paket vanil Krem üçün: 200 qr pəhriz kəsmik 1 st şəkər tozu 200 q krem qaymaq
.Kəsmikli piroq 6
Ərzaqlar: Ovxantı üçün: 2,5 st un 200 qr yağ 1/2 st (yarım st.) şəkər tozu 1 paket vanil 1 paket qabartma tozu İçliyi üçün: 400 q pəhriz kəs
.Türk paxlavası
(Türk mətbəxi) Ərzaqlar: 20 ədəd paxlavalıq yuxa 250 q kərə yağı 2 st çəkilmiş qoz ya da fındıq ləpəsi Şərbət üçün 2 st su 2 st şəkər t
.Laz börəyi
(Türk mətbəxi) Ərzaqlar: 12 ədəd paxlavalıq yuxa 150 q kərə yağı Mühəlləbisi üçün: 1 ədəd yumurta sarısı 2 x.q un 2 x.q buğda nişastası
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
gulnar2013 (26 fevral 2017 10:57)
ellerivize sagliq super gorsenir

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.