Şokaladlı keks




Ərzaqlar:



3 ədəd yumurta
1 st şəkər tozu
1 st duru yağ
1 st süd
3 x.q kakao
2 st un
1 paket qabartma tozu
Şirəsi üçün:
1 st süd
1 paket qara şokalad(90q)
Bəzək üçün: kakos

Hazırlanması:

Yumurta ilə şəkər tozunu bərkiyənədək çalırıq.




Sonra duru yağı əlavə edib çalırıq.



Südü əlavə edib çalırıq.



Qabartma tozunu və unu əlavə edib çalırıq.



Kakaonu əlavə edib çalırıq.



Qabı yağlayıb xəmiri töküb yayırıq.



180 dərəcə qızdırılmış sobada 25 dəqiqəyə bişiririk.



Keks bişən müddətdə şirəni hazırlayırıq. Şirəsi üçün südü qaynayana qədər istidirik.
Üstünə şokaladı əlavə edib tam həll olanadək qarışdırırıq.



Sobadan çıxan keki 5 dəqiqə gözləyib sonra bıçaqla kəsirik.
(Mən keksi tərsinə çevirdim)



Şirəni keksin üstünə əlavə edirik.



Keks tam soyuyandan da sonra 2-3 saat saxlayırıq şokaladlı südü özünə çəksin.
Sonra kakosla bəzəyirik. Artıq çay süfrəsinə verə bilərsiniz.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Çizkek
Ərzaqlar: Alt qatı üçün: 1,5 paket eti petit beurre 150 q kərə yağı İçliyi üçün: 600 qr labinə pendir 400 qr krem qaymaq 3 x.q un 3 ədəd yum
.Moruqlu tort 2
Ərzaqlar: Biskvit üçün: 12 ədəd yumurta 2 st şəkər tozu 2 st un 2 paket vanil Krem üçün: 200 qr pəhriz kəsmik 1 st şəkər tozu 200 q krem qaymaq
.Kəsmikli piroq 6
Ərzaqlar: Ovxantı üçün: 2,5 st un 200 qr yağ 1/2 st (yarım st.) şəkər tozu 1 paket vanil 1 paket qabartma tozu İçliyi üçün: 400 q pəhriz kəs
.Türk paxlavası
(Türk mətbəxi) Ərzaqlar: 20 ədəd paxlavalıq yuxa 250 q kərə yağı 2 st çəkilmiş qoz ya da fındıq ləpəsi Şərbət üçün 2 st su 2 st şəkər t
.Laz börəyi
(Türk mətbəxi) Ərzaqlar: 12 ədəd paxlavalıq yuxa 150 q kərə yağı Mühəlləbisi üçün: 1 ədəd yumurta sarısı 2 x.q un 2 x.q buğda nişastası
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
nunu (12 dekabr 2016 23:24)
men beyenmiremm

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.