Soğan bozbaşı



Ərzaqlar:


4 st su ya da ət suyu
2 ədəd baş soğan
2 x.q əridilmiş kərə yağı
1 x.q un
1 ədəd yumurta
Duz
Istiot

Hazırlanması:

Soğanın qabığını soyub yuduqdan sonra xırda doğrayırıq.

Soğanın üstünə yağ və duz töküb qızılı rəngdə olanadək qızardırıq.

Unu əlavə edib 1-2 dəqiqə qovururuq.


Sonra üstünə su, ya da ət suyu tökürük.

3-5 dəqiqə qaynadıqdan sonra yumurtanı çalıb tökürük. 5 dəqiqə də bişirib götürürük.

Ət suyu olmayanda su ilə bişirdikdə dadlı olmasını istəyirsinizsə hazır bulyondan istifadə edə bilərsiniz. Zövqə görə istədiyiniz göyərtilərdən də doğrayıb üstünə tökə bilərsiniz.

Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Kiçik küftələrlə noxudlu şorba
Ərzaqlar: 1 st bişmiş noxud 3 x.q yumru düyü 2 st qatıq 2 x.q un 6 st su Küftə üçün: 250 q çəkilmiş ət 1 baş soğan Duz İstiot 1 x.q nanə
.Qatıqlı bulğur (yarma) şorbası
Ərzaqlar: 1 st bulğur 1 ədəd yumurta 1 x.q un 2 st qatıq 9 st su Duz 2 x.q əridilmiş kərə yağı 1 x.q nanə qurusu Hazırlanması: Bulğuru y
.Qaymaqlı brokoli şorbası
Ərzaqlar: 500 q brokoli 1 ədəd kök 1 ədəd kartof 1 ədəd baş soğan 1 paket krem qaymaq 2 x.q un 2 x.q əridilmiş kərə yağı Duz İstiot Su (ət y
.Sadə əriştə şorbası
Ərzaqlar: 2 ədəd yuxanın kəsilmiş əriştəsi 2 x.q əridilmiş kərə yağı 4-5 ədəd sarı alça qurusu Ç.q ucunda sarıkök Duz İstiot 6 st ət ya da toy
.Tərəvəzli mərci şorbası
Ərzaqlar: 1 st mərci 1 ədəd kök 1 ədəd bibər 1 ədəd kartof 2 ədəd baş soğan 1 ç.q pomidor ləti 2 x.q əridilmiş kərə yağı 1 ç.q un Duz İstiot
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
meryem (04 aprel 2016 01:00)
men bisirdim icine kartofda dogradim cox cox lezzetli dadi oldu ellerinize ve emeyinize saglig

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.