Sobada beşamel soslu gülkələmi




(Türk mətbəxi)
Ərzaqlar:



1 ədəd orta ölçülü gül kələmi
300 q bişmiş qiymə (çəkilmiş ət 300 q, 1 baş soğan,yağ, duz, istiot ilə qovrulmuş)
Duz
İstiot
Beşamel sos üçün:
2 x.q yağ
2 x.q un
2 st süd
Duz
İstiot
Üzü üçün:
100 q kaşar ya da holland pendir

Hazırlanması:
Beşamel sosu düzəldirik. Unu yağda qovurub üstünə südü əlavə edirik. Qarışdırırıq. Qatılaşanadək bişiririk. Duz və istiotunu tökürük. Qoyuruq bir kənara.



Gül kələmini əlimiz ilə xırdalayırıq. Sonra yuyuruq.



Gül kələmini suda az bişirib süzürük.



Soba qabına yığırıq. Üstünə zövqə görə duz və istiot tökürük.



Üstünə qiyməni əlavə edirik.



Beşamel sosu üstünə tökürük.



Pendiri sürtgəcdən keçirib üstünə səpirik.



200 dərəcə qızdırılmış sobada üzü qızaranadək bişiririk.



Yeməyi isti-isti süfrəyə veririk.



Nuş olsun!

OXŞAR YAZILAR
.Toyuğun döş əti ilə sobada kartoflu yemək
Ərzaqlar: 1 ədəd toyuğun döş əti 2 ədəd kartof 4 x.q duru yağ 2 diş sarımsaq 50 q kaşar ya holland pendiri Duz İstiot Hazırlanması: Karto
.Toyuğun döş əti ilə bibərli yemək
Ərzaqlar: 1 ədəd toyuğun döş əti 2 ədəd bibər (hər birinin yarısı) 4 x.q duru yağ 1 balaca baş soğan 50 q kaşar ya holland pendiri 3 x.q pomidor
.Sobada qiyməli badımcan
Ərzaqlar: 6-7 ədəd badımcan 350 q çəkilmiş ət 2 ədəd baş soğan 2 ədəd pomidor 2 x.q əridilmiş kərə yağı 2 diş sarımsaq Duz İstiot Badımcanlar
.Sobada qiyməli makaron 2
Ərzaqlar: 1 paket düz makaron 350 q çəkilmiş ət 1 ç.q pomidor ləti 3 ədəd baş soğan 2 x.q əridilmiş kərə yağı 3 x.q duru yağ 100 q kaşar pendir
.Kirəmit qabda souslu kotlet
Ərzaqlar: 500 q çəkilmiş qoyun əti 2 ədəd baş soğan 6-7 ədəd kartof 6-7 ədəd pomidor 6 diş sarımsaq 1 ədəd yumurta 100 q kaşar ya da holland pe
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz


Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.