Sobada beşamel soslu gülkələmi




(Türk mətbəxi)
Ərzaqlar:



1 ədəd orta ölçülü gül kələmi
300 q bişmiş qiymə (çəkilmiş ət 300 q, 1 baş soğan,yağ, duz, istiot ilə qovrulmuş)
Duz
İstiot
Beşamel sos üçün:
2 x.q yağ
2 x.q un
2 st süd
Duz
İstiot
Üzü üçün:
100 q kaşar ya da holland pendir

Hazırlanması:
Beşamel sosu düzəldirik. Unu yağda qovurub üstünə südü əlavə edirik. Qarışdırırıq. Qatılaşanadək bişiririk. Duz və istiotunu tökürük. Qoyuruq bir kənara.



Gül kələmini əlimiz ilə xırdalayırıq. Sonra yuyuruq.



Gül kələmini suda az bişirib süzürük.



Soba qabına yığırıq. Üstünə zövqə görə duz və istiot tökürük.



Üstünə qiyməni əlavə edirik.



Beşamel sosu üstünə tökürük.



Pendiri sürtgəcdən keçirib üstünə səpirik.



200 dərəcə qızdırılmış sobada üzü qızaranadək bişiririk.



Yeməyi isti-isti süfrəyə veririk.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Yumşaq ət kotleti
Ərzaqlar: 500 q çəkilmiş ət 1 ədəd baş soğan 4 x.q suxarı ½ st su 2 x.q duru yağ 1/3 limon suyu Duz İstiot Ç.q ucunda sarıkök 1 ç.q nan
.Toyuq kotleti
Ərzaqlar: 500 q toyuğun döş əti 100 qr quyruq 1 ədəd baş soğan 3 x.q suxarı 1/3 st su 1 x.q duru yağ Ç.q ucunda sarıkök Duz İstiot Qızartma
.Kiyev kotleti 2
Ərzaqlar: 600 q toyuğun döş əti 100 q kərə yağı Duz İstiot 2 ədəd yumurta 5-6 x.q un 8-9 x.q suxarı Qızartmağa duru yağ Hazırlanması:
.Qovurmalı əriştə plovu
Ərzaqlar: 500 q xırda doğranmış quzu əti 100-150 q quyruq 2 ədəd yuxanın əriştəsi 3 st düyü 4 ədəd baş soğan 4 x.q əridilmiş kərə yağı Duz İst
.Tənbəl mantısı
Ərzaqlar: (4 nəfər üçün) Xəmir üçün: 3 st un 1 st su 1 ədəd yumurta 1 ç.q duz Yuxaları yaymaq üçün əlavə un İçlik üçün: 250 q çəkilmiş ət
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz


Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.