Şahzadə kababı


(Türk mətbəxi)

Ərzaqlar:



500q xırda doğranmış quzu əti
2 x.q əridilmiş kərə yağı
5-6 x.q duru yağ
2 ədəd baş soğan
3 diş sarımsaq
4-5 ədəd badımcan
2 ədəd pomidor
1 ədəd qırmızı bibər
1 ədəd yaşıl bibər
1 x.q pomidor məti (tomat)
1 st qaynar su
Duz
Istiot

Hazırlanması:

Xırda doğranmış əti duzlu suda tam bişiririk.
Tərəvəzlərin hamısını təmizləyib yuyuruq.
Badımcanı qabığını aralı soyub doğrayırıq. Duzlu suda 20 dəqiqə saxlayırıq.



Bibərlərin yarısını üzünə düzmək üçün uzun doğrayırıq, yarısını isə ətin üstünə tökmək üçün xırda doğrayırıq. Pomidoru da doğrayırıq.



Soğan ilə sarımsağı xırda doğrayıb tavaya tökürük. Üstünə əridilmiş kərə yağını və az duz əlavə edib qızılı rəngdə olanadək qovururuq.



Bişmiş əti qovrulmuş soğanın üstünə töküb 5-10 dəqiqə qarışdırırıq.
Xırda doğranmış bibərləri üstünə tökürük. Düz və istiotunu töküb qarışdırırıq. Vam odda bişməyə qoyuruq.



Badımcanı sudan çıxarıb yuyub sıxırıq. Sonra duru yağda qızardırıq. Az duz səpirik.



Qızarmış badımcanı ətin üstünə töküb qarışdırırıq.



Soba qabına yığırıq.



Üstünə 1 st qaynar suya pomidor mətini töküb qarışdırıb əlavə edirik.



Doğranmış bibər və pomidorla üstünü bəzəyirik.



200 dərəcə qızdırılmış sobada yağa düşənə qədər bişiririk.




Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Qozlu qurabiyəli şokalad
Ərzaqlar: 1 st çəkimiş qoz ləpəsi 1 paket qurabiyə 2/3 banka bişmiş qatılaşdırılmış süd şokalad (ağ və tünd) Hazırlanması: Qurabiyəni blende
.Kartof ilə pendirli gül börəyi
Ərzaqlar: 4 ədəd yuxa 4 ədəd suda bişirilmiş kartof 3 ədəd balaca baş soğan 100 q pendir 1/2 st duru yağ 1 st süd Duz İstiot Üstü üçün: 1
.Kartof ilə pendirli siqara börəyi
Ərzaqlar: 1 paket siqara börəklik yuxa 4 ədəd suda bişirilmiş kartof 3 ədəd balaca baş soğan 100 q pendir Duz İstiot Qızartmaq üçün duru yağ
.Çiçək qurabiyə
Ərzaqlar: 150 q kərə yağı 1 st şəkər pudrası 1 ədəd yumurta 1/2 st duru yağ (qarğıdalı yağı) 1 paket vanil 3 st un 2 x.q kakao Üzünə fındıq lə
.Almalı köklü keks
Ərzaqlar: 1 ədəd alma 1ədəd kök 50 q qoz ləpəsi 3 ədəd yumurta 1st şəkər tozu 1/2 st duru yağ 2 st un 1 paket qabartma tozu 1 x.q darçın H
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Reseptaz (23 aprel 2016 10:04)
Çox sağ olun
Gulnar (22 aprel 2016 23:33)
Super ellerinize sagliq→♥

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.