Qiyməli zirinc plov



Ərzaqlar:



4 st düyü
4-5 x.q əridilmiş kərə yağı
500 q çəkilmiş qoyun ya da mal əti
1/2 st zirinc
Duz
Istiot
Zəfəran
Qazmaq üçün:(istədiyiniz qazmaq növünü düzədə bilərsiniz)
3 x.q qatıq
1 ədəd yumurta

Hazırlanması:

Əti 1 baş soğan ilə ət maşınından keçirib duz və istiot vurub yağda qovururuq.


Zirinci təmizləyib yuyub qovrulmuş ətin üstünə töküb qarışdırıb götürürük.

Düyünü adi qaydada duzlu suda bişirib süzürük.


Qazana az yağ töküb istidib düyü və yumurta ilə qatıq qarışığını töküb qarışdırıb qalınlığı 1 sm olmaqla yayırıq.


Süzülmüş düyüdən tökürük.

Düyünün üstünə zirincli qiyməni əlavə edirik.

Qalan düyünü də töküb üstənə yağ əlavə edib plovu dəm almağa qoyuruq.
Plov 1 saata dəm alacaq.

Dəmlənmiş plovun düyüsünü qaba təpəcik şəklində yığıb ortasına zirincli qiymədən töküb yanlarını qazmaqla bəzəyirik.
Üstünə qaynaryağ töküb plovu süfrəyə veririk.

Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Yumşaq ət kotleti
Ərzaqlar: 500 q çəkilmiş ət 1 ədəd baş soğan 4 x.q suxarı ½ st su 2 x.q duru yağ 1/3 limon suyu Duz İstiot Ç.q ucunda sarıkök 1 ç.q nan
.Toyuq kotleti
Ərzaqlar: 500 q toyuğun döş əti 100 qr quyruq 1 ədəd baş soğan 3 x.q suxarı 1/3 st su 1 x.q duru yağ Ç.q ucunda sarıkök Duz İstiot Qızartma
.Kiyev kotleti 2
Ərzaqlar: 600 q toyuğun döş əti 100 q kərə yağı Duz İstiot 2 ədəd yumurta 5-6 x.q un 8-9 x.q suxarı Qızartmağa duru yağ Hazırlanması:
.Qovurmalı əriştə plovu
Ərzaqlar: 500 q xırda doğranmış quzu əti 100-150 q quyruq 2 ədəd yuxanın əriştəsi 3 st düyü 4 ədəd baş soğan 4 x.q əridilmiş kərə yağı Duz İst
.Tənbəl mantısı
Ərzaqlar: (4 nəfər üçün) Xəmir üçün: 3 st un 1 st su 1 ədəd yumurta 1 ç.q duz Yuxaları yaymaq üçün əlavə un İçlik üçün: 250 q çəkilmiş ət
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz


Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.