Qiyməli plov


(Şuşa mətbəxi)

Ərzaqlar:


3 st uzun düyü

350 q qiymə (1 ədəd soğan ilə çəkilmiş əti duz , istiot vurub yağda qovururuq)

150 q zoğal qurusu ya da təzəsi

100 q kişmiş

3 x.q əridilmiş kərə yağı

Duz

Qazmaq üçün:

1 st un

50 q yağ

1 ədəd yumurta

1/3 ç.q duz

Hazırlanması:

Düyünü yuyub islağa qoyuruq.

Qiyməni hazırlamaq üçün 1 ədəd soğan ilə çəkilmiş əti duz, istiot vurub yağda qovururuq. Qovrulmuş qiymənin üstünə kişmişi təmizləyib, yuyub, tökürük.

2-3 dəqiqə qovurduqdan sonra zoğalı əlavə edirik. 5 dəqiqə də qovurub götürürük.

Qazmağı hazırlayırıq:
Un ilə yumşaq yağı ovuruq. Üstünə duz və yumurtanı əlavə edib yumşaq xəmir düzəldirik. Xəmri qoyuruq bir kənara.

Düyünü bişirmək üçün suyu qaynadırıq. Adi qaydada duzlu suda yarıhazır olanadək düyünü bişirib süzürük.

Qazanın içinə az yağ töküb istidirik.
Sonra xəmiri qalınlığl 0,3-0,5 qalınlıqda yayıb qazanın dibinə səririk.

Formalı olsun deyə stəkanın ağzı ilə kəsirik. Başqa formalarda da kəsmək olar.

Sonra düyüdən tökürük.

Qiymənin yarısını tökürük.

Yenə düyüdən tökürük.

Qiymənin qalanını töküb qalan düyünü əlavə edirik.Yağ töküb aşı dəm almağa qoyuruq.

Qazanın qapağına dəsmal qoyub qazanın ağzını örtürük. Plov 45 dəqiqəyə-1 saata dəm alacaq. Arada yoxlayın qazmağınız yanmasın.

Dəm almış plovu qaba çəkib üstünü qazmaqla bəzəyib qaynar yağ töküb süfrəyə veririk.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Yumşaq ət kotleti
Ərzaqlar: 500 q çəkilmiş ət 1 ədəd baş soğan 4 x.q suxarı ½ st su 2 x.q duru yağ 1/3 limon suyu Duz İstiot Ç.q ucunda sarıkök 1 ç.q nan
.Toyuq kotleti
Ərzaqlar: 500 q toyuğun döş əti 100 qr quyruq 1 ədəd baş soğan 3 x.q suxarı 1/3 st su 1 x.q duru yağ Ç.q ucunda sarıkök Duz İstiot Qızartma
.Kiyev kotleti 2
Ərzaqlar: 600 q toyuğun döş əti 100 q kərə yağı Duz İstiot 2 ədəd yumurta 5-6 x.q un 8-9 x.q suxarı Qızartmağa duru yağ Hazırlanması:
.Qovurmalı əriştə plovu
Ərzaqlar: 500 q xırda doğranmış quzu əti 100-150 q quyruq 2 ədəd yuxanın əriştəsi 3 st düyü 4 ədəd baş soğan 4 x.q əridilmiş kərə yağı Duz İst
.Tənbəl mantısı
Ərzaqlar: (4 nəfər üçün) Xəmir üçün: 3 st un 1 st su 1 ədəd yumurta 1 ç.q duz Yuxaları yaymaq üçün əlavə un İçlik üçün: 250 q çəkilmiş ət
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Reseptaz (05 may 2015 21:48)
Çox sağ olun.
Gune$ (24 aprel 2015 01:40)
Twk.dadli olar yeqin
Reseptaz (16 aprel 2015 20:32)
Çox sağ olun.nuş olsun.
NAVAL (16 aprel 2015 12:24)
Əllərinizə sağliq qazmaq resepti ucun təşəkürlər

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.