Qazmaq -2



Ərzaqlar:



(28 sm diametri olan qazan üçün)
1 st un
50 q yağ
1 ədəd yumurta
1/3 ç.q duz

Hazırlanması:

Yumşaq kərə yağı ilə unu ovuruq.

Üstünə duz və yumurtanı əlavə edib yumşaq xəmir düzəldirik.




Xəmiri oxlovla 0,3-0,5 sm qalınlıqda yayıb qazana səririk.

Qazanda stəkanın ağzı ilə kəsirik. Başqa firurlarla da kəsmək olar.


Plov dəm aldıqda arada yoxlamaq lazımdır ki, qazmaq yanmasın.
Plov dəm aldıqdan sonra qazmağın üstündən düyünü tamam yığırıq.Sonra qazmaqları ğötürüb plovun üstünə düzürük.






Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Yumşaq ət kotleti
Ərzaqlar: 500 q çəkilmiş ət 1 ədəd baş soğan 4 x.q suxarı ½ st su 2 x.q duru yağ 1/3 limon suyu Duz İstiot Ç.q ucunda sarıkök 1 ç.q nan
.Toyuq kotleti
Ərzaqlar: 500 q toyuğun döş əti 100 qr quyruq 1 ədəd baş soğan 3 x.q suxarı 1/3 st su 1 x.q duru yağ Ç.q ucunda sarıkök Duz İstiot Qızartma
.Kiyev kotleti 2
Ərzaqlar: 600 q toyuğun döş əti 100 q kərə yağı Duz İstiot 2 ədəd yumurta 5-6 x.q un 8-9 x.q suxarı Qızartmağa duru yağ Hazırlanması:
.Qovurmalı əriştə plovu
Ərzaqlar: 500 q xırda doğranmış quzu əti 100-150 q quyruq 2 ədəd yuxanın əriştəsi 3 st düyü 4 ədəd baş soğan 4 x.q əridilmiş kərə yağı Duz İst
.Tənbəl mantısı
Ərzaqlar: (4 nəfər üçün) Xəmir üçün: 3 st un 1 st su 1 ədəd yumurta 1 ç.q duz Yuxaları yaymaq üçün əlavə un İçlik üçün: 250 q çəkilmiş ət
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
süsən (02 mart 2016 04:28)
Cox gözel gorsenir

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.