Qaymaqlı sarıköklü toyuq yeməyi 2



Ərzaqlar:



500 q toyuğun döş əti
2 paket krem qaymaq ya süd
1 ədəd baş soğan
2 ç.q sarıkök
2 x.q buğda nişastası
2 x. q əridilmiş kərə yağı
Duz
İstiot

Hazırlanması:

Döş ətini yuyub xırda doğrayırıq.
Tavada öz suyunda 3-5 dəqiqə qarışdırıb bişiririk.



Suyu az qalanda soğanı xırda doğrayıb üstünə əlavə edirik. Yağ tökürük. 5-10 dəqiqə kimi bişiririk.





Sonra qaymağın birini stəkana töküb üstünə nişasta və sarıkökü əlavə edib qarışdırırıq.



Qaymağın birini isə bir başa ətin üstünə tökürük. Bu qarışığı da yeməyə əlavə edirik.



Duz istiotunu da zövqə görə əlavə edib vam odda 10 dəqiqə kimi bişiririk.
Bu yeməyin yanında qarabaşaq, düyü, makaron, bulğur və s. ilə süfrəyə verə bilərsiniz.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Yumşaq ət kotleti
Ərzaqlar: 500 q çəkilmiş ət 1 ədəd baş soğan 4 x.q suxarı ½ st su 2 x.q duru yağ 1/3 limon suyu Duz İstiot Ç.q ucunda sarıkök 1 ç.q nan
.Toyuq kotleti
Ərzaqlar: 500 q toyuğun döş əti 100 qr quyruq 1 ədəd baş soğan 3 x.q suxarı 1/3 st su 1 x.q duru yağ Ç.q ucunda sarıkök Duz İstiot Qızartma
.Kiyev kotleti 2
Ərzaqlar: 600 q toyuğun döş əti 100 q kərə yağı Duz İstiot 2 ədəd yumurta 5-6 x.q un 8-9 x.q suxarı Qızartmağa duru yağ Hazırlanması:
.Qovurmalı əriştə plovu
Ərzaqlar: 500 q xırda doğranmış quzu əti 100-150 q quyruq 2 ədəd yuxanın əriştəsi 3 st düyü 4 ədəd baş soğan 4 x.q əridilmiş kərə yağı Duz İst
.Tənbəl mantısı
Ərzaqlar: (4 nəfər üçün) Xəmir üçün: 3 st un 1 st su 1 ədəd yumurta 1 ç.q duz Yuxaları yaymaq üçün əlavə un İçlik üçün: 250 q çəkilmiş ət
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz


Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.