Qarpız mürəbbəsi



Ərzaqlar:



3 kq doğranmış qarpız
3 kq şəkər tozu
4 stəkan yarım su

Hazırlanması:

Bir ədəd qabığı qalın qarpız dilimləyib içini və qabığını kəsib təmizləyirik.



Dilikli bıçaqla qalınlığı 1,5-2 sm olmaqla doğrayırıq. Bıçaqla da doğraya bilərsiniz



Doğranmış qarpızı çəngəl ilə 2-3 yerdən deşdəkləyirik.



İsti suya töküb qaynayana qədər qarışdırırıq.





Sonra süzürük.



Mürəbbəni bişirəcəyimiz qaba şəkər tozu ilə dörd stəkan yarım suyu töküb əridirik.



Sonra süzülmüş qarpızı bura əlavə edib qarışdırırıq.
Qaynamağa başlayanda 3-5 dəqiqə qaynadıb kənara qoyuruq.



1 saat qalır.



Sonra yenidən normal odda qarışdıra-qarışdıra bişiririk.



Suyu qatılaşmağa başlayanda götürürük. Qaşığı qaldıranda damcı ağırlaşıb bir damcı ikiyə keçmək istəyəndə götürürük.



Qabda tamam soyuduqdan sonra bankalara yığırıq.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Şaftalı mürəbbəsi 2
Ərzaqlar: 2 kq şaftalı 2 kq şəkər tozu 1 stəkan su Hazırlanması: Şaftalını təmizləyib yuyuruq. Qabığını soyub dilimləyirik. Mürəbbən
.Şaftalı mürəbbəsi
Ərzaqlar: 2 kq şaftalı 2 kq şəkər tozu 2 stəkan su Hazırlanması: Şaftalını təmizləyib yuyuruq. Qabığını soyub dilimləyirik.
.Cənnət alması mürəbbəsi
Ərzaqlar: 2 kq cənnət alması 2 kq şəkər tozu 3 stəkan su Hazırlanması: Almanı təmizləyib yuyub çəngəl ilə 2-3 yerdən deşirik. Çən
.Əncir mürəbbəsi
Ərzaqlar: 2 kq əncir 2 kq şəkər tozu 2 stəkan su Hazırlanması: Ənciri yuyuruq. Sonra bıçaqla qabığını soyuruq. Çəngəl ilə 2-3 ye
.Heyva mürəbbəsi
Ərzaqlar: 1 kq heyva 1 kq şəkər tozu 1,5 st su Hazırlanması: Heyvanı təmizləyib yuyub doğrayırıq. Doğranmış heyvalarıtəmiz yuyub üstünə qay
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz


Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.