Qaralı plov



Ərzaqlar:


5 st düyü
500 q suda yarı bişmiş ət
6-7 ədəd baş soğan
300 q təmizlənmiş şabalıd
100 q kişmiş
100 q albuxara ya alça turşusu
100 q qaysı
5-6 x.q əridilmiş kərə yağı
Zəfəran
Sarıkök
Duz
İstiot
Qazmaq üçün: İstədiyiniz növ qazmaq hazırlaya bilərsiniz.

Hazırlanması:

Zəfəranın üstünə qaynar su töküb dəm almağa qoyuruq.Duyunu yuyun duzlu suda islağa qoyuruq.
Su qaynadırıq. Suya duz töküb düyünü bişirib süzürük.


Qazmaq üçün istədiyiniz növdə qazmaq reseptindən istifadə edə bilərsiniz.
Plovu dəmə qoyacağımız qazanda az yağ istidib yuxanı yayıb qazanın dibinə sərib formalı kəsirik.

Süzülmüş düyünü qazmağın üstünə tökürük.Düyünün üstünə zəfəran əlavə edirik.

Düyüyə yağ əlavə edib ocağa qoyuruq.Plovu ocağa dəm almağa qoyduqda qazanın ağzına dəsmal qoyuruq.Ocağın üstünə isə qalın dəmir ya da çuğun tava qoymaq lazınmdır.Plov 1 saata dəm alacaq.Arada yoxlamaq lazımdır ki, qazmaq yanmasın.Plov dəm alanadək qaranı hazırlayırıq.
Soğanın qabığını soyub yuduqdan sonra uzununa nazik doğrayırıq.

Üstünə duz və yağ töküb qızılı rəngdə olanadək qovururuq.Az sarıkök əlavə edib qarışdırırıq.

Şabalıdın üstünə az duz səpib qovururuq.

Kişmişi qaysını və albuxaranı təmizləyib yuyub yağda ayrı-ayrı qovururuq.
Qazana birinci əti,sonra soğanı,şabalıdı,qaysını, turşunu və kişmişi tökürük.Zövqə görə duz və istiot səpirik.
Ətin suyundan da az töküb vam odda bişməyə qoyuruq.

Yağa düşdükdə qaranı ocaqdan götürürük.
Düyünü qaba təpəcik şəklində yığıb üstünü qazmaqla bəzəyirik. (Zövqə görə)Sonra üstünə qaynar yağ tökürük.
Qaranı isə başqa qabda düyünün yanında süfrəyə veririk.


Nuş olsun!

OXŞAR YAZILAR
.Toyuğun döş əti ilə sobada kartoflu yemək
Ərzaqlar: 1 ədəd toyuğun döş əti 2 ədəd kartof 4 x.q duru yağ 2 diş sarımsaq 50 q kaşar ya holland pendiri Duz İstiot Hazırlanması: Karto
.Toyuğun döş əti ilə bibərli yemək
Ərzaqlar: 1 ədəd toyuğun döş əti 2 ədəd bibər (hər birinin yarısı) 4 x.q duru yağ 1 balaca baş soğan 50 q kaşar ya holland pendiri 3 x.q pomidor
.Sobada qiyməli badımcan
Ərzaqlar: 6-7 ədəd badımcan 350 q çəkilmiş ət 2 ədəd baş soğan 2 ədəd pomidor 2 x.q əridilmiş kərə yağı 2 diş sarımsaq Duz İstiot Badımcanlar
.Sobada qiyməli makaron 2
Ərzaqlar: 1 paket düz makaron 350 q çəkilmiş ət 1 ç.q pomidor ləti 3 ədəd baş soğan 2 x.q əridilmiş kərə yağı 3 x.q duru yağ 100 q kaşar pendir
.Kirəmit qabda souslu kotlet
Ərzaqlar: 500 q çəkilmiş qoyun əti 2 ədəd baş soğan 6-7 ədəd kartof 6-7 ədəd pomidor 6 diş sarımsaq 1 ədəd yumurta 100 q kaşar ya da holland pe
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Reseptaz (06 iyul 2016 20:46)
Zövqə görə hər ikisi ilə də olar..
Rövshən (06 iyul 2016 06:59)
Ət qoyun əti olsun yoxsa dana əti?

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.