Qaralı plov



Ərzaqlar:


5 st düyü
500 q suda yarı bişmiş ət
6-7 ədəd baş soğan
300 q təmizlənmiş şabalıd
100 q kişmiş
100 q albuxara ya alça turşusu
100 q qaysı
5-6 x.q əridilmiş kərə yağı
Zəfəran
Sarıkök
Duz
İstiot
Qazmaq üçün: İstədiyiniz növ qazmaq hazırlaya bilərsiniz.

Hazırlanması:

Zəfəranın üstünə qaynar su töküb dəm almağa qoyuruq.Duyunu yuyun duzlu suda islağa qoyuruq.
Su qaynadırıq. Suya duz töküb düyünü bişirib süzürük.


Qazmaq üçün istədiyiniz növdə qazmaq reseptindən istifadə edə bilərsiniz.
Plovu dəmə qoyacağımız qazanda az yağ istidib yuxanı yayıb qazanın dibinə sərib formalı kəsirik.

Süzülmüş düyünü qazmağın üstünə tökürük.Düyünün üstünə zəfəran əlavə edirik.

Düyüyə yağ əlavə edib ocağa qoyuruq.Plovu ocağa dəm almağa qoyduqda qazanın ağzına dəsmal qoyuruq.Ocağın üstünə isə qalın dəmir ya da çuğun tava qoymaq lazınmdır.Plov 1 saata dəm alacaq.Arada yoxlamaq lazımdır ki, qazmaq yanmasın.Plov dəm alanadək qaranı hazırlayırıq.
Soğanın qabığını soyub yuduqdan sonra uzununa nazik doğrayırıq.

Üstünə duz və yağ töküb qızılı rəngdə olanadək qovururuq.Az sarıkök əlavə edib qarışdırırıq.

Şabalıdın üstünə az duz səpib qovururuq.

Kişmişi qaysını və albuxaranı təmizləyib yuyub yağda ayrı-ayrı qovururuq.
Qazana birinci əti,sonra soğanı,şabalıdı,qaysını, turşunu və kişmişi tökürük.Zövqə görə duz və istiot səpirik.
Ətin suyundan da az töküb vam odda bişməyə qoyuruq.

Yağa düşdükdə qaranı ocaqdan götürürük.
Düyünü qaba təpəcik şəklində yığıb üstünü qazmaqla bəzəyirik. (Zövqə görə)Sonra üstünə qaynar yağ tökürük.
Qaranı isə başqa qabda düyünün yanında süfrəyə veririk.


Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Yumşaq ət kotleti
Ərzaqlar: 500 q çəkilmiş ət 1 ədəd baş soğan 4 x.q suxarı ½ st su 2 x.q duru yağ 1/3 limon suyu Duz İstiot Ç.q ucunda sarıkök 1 ç.q nan
.Toyuq kotleti
Ərzaqlar: 500 q toyuğun döş əti 100 qr quyruq 1 ədəd baş soğan 3 x.q suxarı 1/3 st su 1 x.q duru yağ Ç.q ucunda sarıkök Duz İstiot Qızartma
.Kiyev kotleti 2
Ərzaqlar: 600 q toyuğun döş əti 100 q kərə yağı Duz İstiot 2 ədəd yumurta 5-6 x.q un 8-9 x.q suxarı Qızartmağa duru yağ Hazırlanması:
.Qovurmalı əriştə plovu
Ərzaqlar: 500 q xırda doğranmış quzu əti 100-150 q quyruq 2 ədəd yuxanın əriştəsi 3 st düyü 4 ədəd baş soğan 4 x.q əridilmiş kərə yağı Duz İst
.Tənbəl mantısı
Ərzaqlar: (4 nəfər üçün) Xəmir üçün: 3 st un 1 st su 1 ədəd yumurta 1 ç.q duz Yuxaları yaymaq üçün əlavə un İçlik üçün: 250 q çəkilmiş ət
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Reseptaz (06 iyul 2016 20:46)
Zövqə görə hər ikisi ilə də olar..
Rövshən (06 iyul 2016 06:59)
Ət qoyun əti olsun yoxsa dana əti?

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.