Qarağatlı limonlu keks



Ərzaqlar:


1 st qarağat
100 q kərə yağı
1 st şəkər tozu
4 ədəd yumurta
1/2 st süd
2 st un+ 1 x.q un
1 paket qabartma tozu
1 ədəd limonun qabığı

Hazırlanması:

Qarağatı təmizləyib yuyub süzgəcə qoyuruq suyu süzülsün.

Yumşaq yağ ilə şəkər tozunu tam qarışanadək çalırıq.

Yumurtanı əlavə edib çalırıq.

Limonu yuyub qurulayıb qabığını sürtgəcdən keçirib əlavə edib çalırıq.

Südü əlavə edib çalırıq.

Qabartma tozunu və unu əlavə edib çalırıq.

Qara qarağatın üstünə 1 x.q unu əlavə edib qarışdırırıq.

Sonra xəmirə əlavə edib tam qarışanadək qaşıqla qarışdırırıq.

Diametri 26 sm olan qabı yağlayıb xəmi tökürük.

Sobanı 180 dəracədə qızdırıb keksi bişməyə qoyuruq.
35 dəqiqəyə keks bişəcək.(Tam bişməsini yoxlamaq üçün çöplə yoxlaya bilərsiniz.)

Keks ilıq olanda qabdan çıxardırıq.

Soyuduqdan sonra zövqə görə istəsəniz üstünə şəkər kirşanı səpə bilərsiniz.



Nuş olsun!

OXŞAR YAZILAR
.Yağlı xəmir ilə kremli rulet
Ərzaqlar: 500 q hazır yağlı xəmir Krem üçün: 1 banka qatılaşdırılmış süd 200 q kərə yağı 1 paket vanil Bəzək üçün: Xırdalanmış ləpələr Hazırlan
.Sadə Keks
Ərzaqlar: 3 ədəd yumurta 1 st şəkər tozu 1 st xama 2 st un+2x.q un 1 paket vanil 1 paket qabartma tozu Hazırlanması: Yumurtanı mikserlə ça
.Qaymaqlı krem ilə ekler
Ərzaqlar: 100 q kərə yağı 1 st süd 1 st un Bir çimdik duz 4 ədəd yumurta Krem üçün: 500 q qaymaq (33%-li) 4 x.q şəkər pudrası 1 paket van
.Xamalı keks
Ərzaqlar: 4 ədəd yumurta 1 st şəkər tozu 200 qr. xama 200 qr. kərə yağı 2 st. un 1 paket vanil 1 paket qabartma tozu Hazırlanması: Şəkər
.Kəsmə kətə
Ərzaqlar: Xəmir üçün: 200 q kərə yağı 2 ədəd yumurta (birinin sarısı üzü üçün) 1 st əkər tozu 1 st qatıq 1 paket qabartma tozu 1 paket vanil Apara
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz


Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.