Qarağatlı limonlu keks



Ərzaqlar:


1 st qarağat
100 q kərə yağı
1 st şəkər tozu
4 ədəd yumurta
1/2 st süd
2 st un+ 1 x.q un
1 paket qabartma tozu
1 ədəd limonun qabığı

Hazırlanması:

Qarağatı təmizləyib yuyub süzgəcə qoyuruq suyu süzülsün.

Yumşaq yağ ilə şəkər tozunu tam qarışanadək çalırıq.

Yumurtanı əlavə edib çalırıq.

Limonu yuyub qurulayıb qabığını sürtgəcdən keçirib əlavə edib çalırıq.

Südü əlavə edib çalırıq.

Qabartma tozunu və unu əlavə edib çalırıq.

Qara qarağatın üstünə 1 x.q unu əlavə edib qarışdırırıq.

Sonra xəmirə əlavə edib tam qarışanadək qaşıqla qarışdırırıq.

Diametri 26 sm olan qabı yağlayıb xəmi tökürük.

Sobanı 180 dəracədə qızdırıb keksi bişməyə qoyuruq.
35 dəqiqəyə keks bişəcək.(Tam bişməsini yoxlamaq üçün çöplə yoxlaya bilərsiniz.)

Keks ilıq olanda qabdan çıxardırıq.

Soyuduqdan sonra zövqə görə istəsəniz üstünə şəkər kirşanı səpə bilərsiniz.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Çizkek
Ərzaqlar: Alt qatı üçün: 1,5 paket eti petit beurre 150 q kərə yağı İçliyi üçün: 600 qr labinə pendir 400 qr krem qaymaq 3 x.q un 3 ədəd yum
.Moruqlu tort 2
Ərzaqlar: Biskvit üçün: 12 ədəd yumurta 2 st şəkər tozu 2 st un 2 paket vanil Krem üçün: 200 qr pəhriz kəsmik 1 st şəkər tozu 200 q krem qaymaq
.Kəsmikli piroq 6
Ərzaqlar: Ovxantı üçün: 2,5 st un 200 qr yağ 1/2 st (yarım st.) şəkər tozu 1 paket vanil 1 paket qabartma tozu İçliyi üçün: 400 q pəhriz kəs
.Türk paxlavası
(Türk mətbəxi) Ərzaqlar: 20 ədəd paxlavalıq yuxa 250 q kərə yağı 2 st çəkilmiş qoz ya da fındıq ləpəsi Şərbət üçün 2 st su 2 st şəkər t
.Laz börəyi
(Türk mətbəxi) Ərzaqlar: 12 ədəd paxlavalıq yuxa 150 q kərə yağı Mühəlləbisi üçün: 1 ədəd yumurta sarısı 2 x.q un 2 x.q buğda nişastası
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz


Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.