Portağallı kəsmikli piroq



Ərzaqlar:



Xəmir üçün:
200 q yumşaq kərə yağı
1/2 st şəkər tozu
1 ədəd yumurta
1 paket vanil
1 paket qabartma tozu
2,5 st un-təqribi

İçlik üçün:
600 q kəsmik
1/2 st şəkər tozu
3 x.q buğda nişastası
1 ədəd portağalın qabığı
3 ədəd yumurta
1 paket vanil
Bir çimdik duz

Hazırlanması:

Yumşaq kərə yağı, şəkər tozu və vanili tam qarışanadək çalırıq.



Sonra yumurtanı əlavə edib qarışdırırıq.



Tam qarışdıqdan sonra qabartma tozu ilə unu töküb əvvəl qaşıqla qarışdırıb sonra əlimiz ilə yumşaq xəmir düzəldirik.



Xəmirin 1/3 –ni kloka qoyub soyuducunun buz gözünə qoyuruq donsun.



Qalan xəmiri diametri 26 sm olan qabı yağlayıb içinə yayırıq.
Kənarlardan 3 sm çıxmaq şərti ilə xəmiri qaba yaymaq lazımdır. Qabı içliyi hazırlayana qədər soyuducuya qoyuruq.



İçliyi hazırlamaq üçün yumurtaların ağının üstünə bir çimdik duz töküb mikserlə bərkiyənədək çalırıq.



Kəsmiyi, şəkər tozunu, nişastanı, vanili, portağalın rəndələnmiş qabığını və yumurta sarılarını dərin bir qaba tökürük.



Sonra mikserlə tam qarışanadək çalırıq.



Sonra yumurta ağını az-az qarışığa əlavə edib qaşıqla qarışdırırıq.



İçlik hazırdır.



Soyuducudan xəmir yaydığımız qabı çıxarıb içliyi xəmirin içinə töküb yayırıq.



Soyuducunun buz gözündə olan xəmiri sürtgəcdən keçirib içliyin üstünə tökürük.



170-180 dərəcə qızdırılmış sobada piroqu bir saata bişiririk.
Sobadan çıxarıb soyumağa qoyuruq.



İlıq olanda qabdan çıxardırıq.



Tamam soyuduqdan sonra kəsib çay süfrəsinə verə bilərsiniz.



Nuş olsun!

OXŞAR YAZILAR
.Şokoladlı qozlu piroq
Ərzaqlar: Ovxantı üçün: 200 q yumşaq kərə yağı 1/2 st şəkər tozu 2,5 st un 50 q şokolad 50 q qoz ləpəsi Arası üçün: 100 q tünd şokolad 1 ba
.Almalı qozlu keks
Ərzaqlar: 1 st şəkər tozu 1 st süd ½ st duru yağ 3 ədəd yumurta 50 q qoz ləpəsi 2 ədəd alma 1 paket qabartma tozu 1 paket vanil ½ st buğda ni
.Ananaslı kiçik kekslər
(15 ədəd muffin üçün) Ərzaqlar: 5 ədəd konserv olunmuş ananas halqası 200 q yumşaq kərə yağı 1 st şəkər tozu 4 ədəd yumurta 1,5 st un 1 paket qab
.Kəsmikli kokoslu qurabiyə
Ərzaqlar: 200 q kəsmik 100 q yumşaq kərə yağı 1/2 st şəkər tozu 50 q kokos 1 ədəd yumurta 1 paket vanil 1 paket qabartma tozu 2 st un Yayma
.Nutellalı qurabiyə
Ərzaqlar: 200 q kərə yağı 1/3 (üçdə bir) st şəkər pudrası 1 ədəd yumurta 2,5 st un 1 paket qabartma tozu 1 paket vanil Nutella Xəmirin altına
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Reseptaz (11 sentyabr 2016 21:11)
Salam, nişastasız yaxşı alınmaz. 2ci xəmir buz gözündə 1 saata donur.
Gulka (10 sentyabr 2016 17:59)
Salam
Cox xahis edirem sualimi cavablandirasiniz.1)buna niwasta tokulmese olarmi? 2)buzdolduranda 2ci xemiri yeni ustune tokulen xemiri ne qeder saxlamaq lazimdi?
Reseptaz (06 sentyabr 2016 16:32)
Salam, diqqətiniz üçün təşəkkür edirəm. İnşallah tez tez yeni reseptleri paylaşacağıq.
irada (06 sentyabr 2016 14:56)
her gwn sizden yeni reseptler gozduyuruk
Nilufer (06 sentyabr 2016 12:10)
Nehayetki geldiz.Yeni movsume yeni reseptlerle.
irada (06 sentyabr 2016 10:31)
yeni reseptler tez tez paylaşın .kohnelere baxmaqdan yorulduq
irada (06 sentyabr 2016 10:30)
tebrik edirem nehayetki yeni resept paylaşdız.hemişe bele olun

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.