Xəbərlər

Bakı düşbərəsi

image Azərbaycanın milli xörəklərindən biridir. Ərzaqlar: 250-300 q çəkilmiş qoyun əti 1 baş soğan 1/3 ç.q sarıkök 1 x.q nanə qurusu (ya da təzə keşniş) Duz Istiot 3-3,5 l su ya da ət suyu Xəmir üçün: 2 st un 1/3 ç.q duz 1

Balıq buğlaması

image Ərzaqlar: 2 kq balıq (ağ balıq ya da sümüyü az olan balıq) 3-4 ədəd kartof 2 ədəd baş soğan 2-3 diş sarımsaq 1 ədəd limon 1 ədəd şirin bibər 3-4 ədəd pomidor 2 dəstə (1 dəstə -keşniş və şüyüd, 1 dəstə-cəfəri) 4-5 x.q zeytun

Yuxa bükməsi

image Ərzaqlar: 20 ədəd balaca yuxa 200 q ağ pendir (qoyun pendiri, brınza ya da digər bərk pendir növləri ) 4 ədəd pomidor 4 dəstə göyərti (keşniş, şüyüd, nanə, tərxun)(Tərxun ilə nanədən az keşniş ilə şüyüddən çox olmalıdır.) Qızartmaq üçün

Noxudlu düşbərə

image Azərbaycanın milli xörəklərindən biridir. Ərzaqlar: 250-300 q çəkilmiş qoyun əti 1/2 st noxud 1 baş soğan 1/3 ç.q sarıkök 1 x.q nanə qurusu (ya da təzə keşniş) Duz Istiot 3-3,5 l su ya da ət suyu Xəmir üçün: 2 st un

Xam döşəmə plov

image Ərzaqlar: 4 st düyü 500 q ət 500 q təmizlənmiş şabalıd 1/2 st kişmiş 6-7 ədəd xurma 6-7 ədəd qaysı 6-7 ədəd albuxara 3-4 x.q əridilmiş kərə yağı 1/2 ç.q sarıkök ya da zəfəran Duz Istiot Qazmaq üçün: 3 x.q qatıq

Sobada kartof ilə ördək qızartması

image Ərzaqlar: 2 kq-lıq ördək 6-7 ədəd kartof 1 ədəd baş soğan 4-5 x.q zeytun yağı Duz Istiot Hazırlanması: Soğanın qabığını soyub yuyub xırda doğrayırıq. Ördəyi təmizləyib yuyub sinə hissədən yarıya bölürük. İçini və çölünü zeytun

Ətsiz sulu xingal

image Ərzaqlar: 3 st ət suyu+3 st su 2 ədəd baş soğan 2 x.q əridilmiş kərə yağı duz istiot 1 x.q quru nanə Xəmir üçün: 2 st un 1 ədəd yumurta 1/3 ç.q duz 1/2 st ilıq su Yaymaq üçün un Hazırlanması: Un, duz, yumurta

Balıq buğlaması

image Ərzaqlar: 1 kq balıq (sümüyü az olan) 4 ədəd kartof 1 ədəd baş soğan 1-2 ədəd kök 3 ədəd dəfinə yarpağı 10 ədəd dənə istiot 4-5 x.q zeytun yağı Duz İstiot Cəfəri 2-3 zoğ reyhan (təzə ya da qurudulmuş) Hazırlanması

Əncirli qozlu qurabiyə

image Ərzaqlar: Xəmir üçün: 3,5 st un 200 q xama 125 q kərə yağı 2/3 st şəkər tozu 1 ədəd yumurta 1 paket qabartma tozu Ç.q ucunda duz İç üçün: 15-16 ədəd əncir qurusu 1 nəlbəki qoz ləpəsi Hazırlanması: İçliyi hazırla

Gecə Gündüz Tortu

image Ərzaqlar: 400 q xama 2 st un 2 st şəkər tozu 4 ədəd yumurta 2 paket qabartma tozu 1 paket vanil 2 x.q kakao Krem üçün: 1 banka qatılaşdırılmış süd 200 q kərə yağı 1 x.q. kakao Hazırlanması: Yumurtanın ağını köpü



Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.